αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις, αν θες ένα παθητικό εισόδημα το 2022

Τέσσερα παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις, αν θες ένα παθητικό εισόδημα το 2022

Μια νέα χρονιά ξεκινά, και αν θες να χτίσεις μία πηγή παθητικού εισοδήματος, τότε αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει. Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι ακούν τις λέξεις «παθητικό εισόδημα», σκέφτονται μεγάλες επενδύσεις ή ενοικίαση ακινήτων. Τώρα όμως θα δούμε κάτι διαφορετικό. Κάτι που μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού σου.

Η δημιουργία περιεχομένου -π.χ. e-books και διαδικτυακά μαθήματα- μπορεί επίσης να σου αποφέρει ένα παθητικό εισόδημα.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε βέβαια, ότι το παθητικό εισόδημα δεν σημαίνει ότι ξαφνικά θα αρχίσουν να… πέφτουν χρήματα από τον ουρανό. Προφανώς πρέπει να αφιερώσεις κάποιες ώρες αρχικά και να γίνει μία σοβαρή δουλειά, έτσι ώστε από ένα σημείο και μετά να μπορείς να έχεις εισόδημα χωρίς να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια. Ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει πρώτα να «ρίξεις» μερικά χρήματα, έτσι ώστε μετά (ίσως) να πάρεις πίσω πολλαπλάσια.

«Το παθητικό εισόδημα δεν είναι παθητικό, μέχρι να γίνει», λέει η Michelle Jackson, μια digital επιχειρηματίας που έχει γράψει περισσότερα από 12 e-books και πλέον αυτή είναι μία από τις βασικές πηγές εισοδήματος της. «Χρειάζεται αρκετή δουλειά στην αρχή», εξηγεί.

Το αμερικανικό Grow έφτιαξε μία ενδιαφέρουσα λίστα. Και παραθέτει 4 παράλληλα projects που αφορούν την δημιουργία περιεχομένου και μπορούν να σου φέρουν ένα παθητικό εισόδημα. Μπορείς να τα δοκιμάσεις μέσα στο 2022.

1# Δημιουργήστε φύλλα Excel για πώληση στο Etsy. Και tutorials

Σε προηγούμενο άρθρο εδώ στο It’s Possible γράφαμε για την περίπτωση της Kat Norton- γνωστή και ως Miss Excel. Η 27χρονη άρχισε να κάνει tutorials σχετικά με το Exel, μέσα την πανδημία. «Τα social media είναι το κύριο κανάλι μάρκετινγκ μου. Είναι κυρίως organic πωλήσεις από εκεί», λέει η ίδια. Και εξηγεί: «Πουλάω μαθήματα Microsoft Excel και πλέον όλα τα άλλα προϊόντα της Microsoft. Έχω επίσης μαθήματα Google Sheets. Θα έλεγα ότι περίπου το 95% αυτού που κάνω τώρα, είναι παθητικό εισόδημα μέσα από πωλήσεις online μαθημάτων». Η ιδέα της, εκτός από followers, έχει αποφέρει και μεγάλα κέρδη. Με τα έσοδα της πλέον να μετριούνται σε εξαψήφια χρηματικά ποσά.

Μπορείς επίσης να φτιάξεις φύλλα Exel και να τα πουλάς στην γνωστή online πλατφόρμα Etsy.

2# Γράψε έναν ταξιδιωτικό οδηγό

Οκ, στην εποχή της πανδημίας τα ταξίδια έχουν γίνει πιο δύσκολα. Αλλά σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν. Αν γνωρίζετε καλά την γεωγραφική περιοχή ή την πόλη σας, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα τοπικό ταξιδιωτικό οδηγό για να τον αγοράζουν οι ταξιδιώτες σε ιστότοπους όπως το Wild Bum. Όπως εξηγεί το Grow, οι χρήστες που φτιάχνουν travel guides στο Wild Bum, συνήθως χρεώνουν $25-$150 για κάθε ένα οδηγό. Κρατούν το 50% των κερδών από κάθε πώληση του οδηγού τους, ενώ έχουν και επιπλέον έσοδα μέσα από affiliate links. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί καν να ταξιδέψουν οι ίδιοι!

3# Φτιάξε ένα online μάθημα

«Όλοι έχουν κάτι να διδάξουν», λέει ο βετεράνος δημιουργός online μαθημάτων Chris Haroun, ο οποίος κέρδισε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια πουλώντας τα δεκάδες μαθήματά του στην διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης Udemy. Σκεφτείτε την εργασιακή σας εμπειρία, τα μακροχρόνια χόμπι σας και τα πράγματα για τα οποία ζητούν τη βοήθειά σας οι φίλοι και η οικογένεια και δείτε αν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μάθημα για αυτά. Υπάρχουν πολλά websites εκεί έξω στα οποία μπορείς να αναρτήσεις τα online μαθήματα σου και να έχεις έσοδα. Και φυσικά μπορείς να «παίξεις» και μέσα από δικά σου social κανάλια και κοινότητες.

4# Γράψε ένα e-book

Τα e-books ανεβαίνουν συνεχώς. Τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 15,635 εκατομμύρια δολάρια το 2021, με αναμενόμενο ετήσιο ρυθμό αύξησης άνω του 3% μεταξύ των ετών 2021-2025, σύμφωνα με την Statista. Εάν είστε δημιουργικοί τύποι και καλοί στο γράψιμο, μπορεί να υπάρχει ένα κοινό για αυτό για το οποίο θα θέλατε να γράψετε, από συμβουλές αυτοβελτίωσης, μέχρι μυθιστορήματα με… εισβολές ζόμπι. Υπάρχουν online πλατφόρμες όπως οι Barnes & Noble και Gumroad που μπορούν να σας βοηθήσουν σε ένα τέτοιο project.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + five =