αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα παράλληλα projects για… εσωστρεφείς τύπους. Αν θες να βγάλεις ένα έξτρα εισόδημα τον μήνα

Τέσσερα παράλληλα projects για… εσωστρεφείς τύπους. Αν θες να βγάλεις ένα έξτρα εισόδημα τον μήνα

Υπάρχουν περισσότεροι από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη, με πολλούς τύπους προσωπικότητας. Ένας από αυτούς του τύπους είναι ο εσωστρεφής, ο οποίος μάλλον προτιμά να περνά περισσότερο χρόνο μόνος, παρά να είναι εκεί έξω ανάμεσα σε πολλούς άλλους ανθρώπους.

Οι εσωστρεφείς είναι άνθρωποι που «απολαμβάνουν χαλαρές και μοναχικές εμπειρίες».

Αν θα περιέγραφες τον εαυτό σου ως εσωστρεφή και ως άτομο που θέλει να βγάλει λίγα επιπλέον χρήματα, υπάρχουν αρκετά παράλληλα projects που θα μπορούσαν να σε αφήσουν να εργαστείς από το σπίτι σου, με ελάχιστη ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Εδώ είναι λοιπόν 4 παράλληλα projects ιδανικά για… εσωστρεφείς τύπους. Έτσι όπως τα εντοπίσαμε στο αμερικανικό Grow. Αν σου αρέσει να δουλεύεις μοναχικά, αξίζει να τσεκάρεις αυτές τις ιδέες.

Copywriter

«Το γράψιμο είναι μια παράλληλη δραστηριότητα που μπορείς να κάνεις εξ αποστάσεως», λέει η Kathy Kristof, CEO του Sidehusl.com, προσθέτοντας ότι «αυτό μπορεί να πληρωθεί αξιοπρεπώς». Πολλές εταιρείες προσλαμβάνουν editors για να δημιουργήσουν κείμενα για τους ιστότοπους τους, τα newsletters και τα blog post τους. Οι κειμενογράφοι έχουν συνήθως πτυχίο στα αγγλικά, στη δημοσιογραφία ή σε σχετικό τομέα, αλλά ορισμένοι εργοδότες ενδέχεται να προσλάβουν κειμενογράφους χωρίς κάποιο σχετικό πτυχίο. Μπορείς να βρεις remote copywriting δουλειές μέσα από πλατφόρμες όπως το FlexJobs και το ProBlogger.com. Η’ μπορείς να φτιάξεις το δικό σου προφίλ και να παρέχεις υπηρεσίες μέσα από το Fiverr.

Διορθωτής και editor

Εταιρείες και ιδιώτες μπορεί να χρειαστούν βοήθεια για δημοσιεύσεις και άλλα έγγραφα. Όταν ξεκίνησε τη διόρθωση και το editing, «πήρα πραγματικά τις πρώτες μου δουλειές στο Fiverr», λέει ο Nick Loper, ιδρυτής του Side Hustle Nation. Όπως εξηγεί, έχει ελάχιστη αλληλεπίδραση με τους πελάτες του. Απλά του στέλνουν τα κείμενα, αυτός κάνει τις διορθώσεις και στην συνέχεια στέλνει πίσω το τελικό αρχείο. Μπορείτε να βρείτε τέτοιες δουλειές σε sites όπως Indeed, Fairygodboss, και FlexJobs. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η επιλογή του Fiverr.

Πούλα printables

Αν σας αρέσει να δημιουργείτε έργα τέχνης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι, σκεφτείτε να πουλήσετε εκτυπώσιμα σε ιστότοπους όπως το Etsy. Αυτή η δραστηριότητα είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παθητικού εισοδήματος. Τα εκτυπώσιμα «θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε, από ένα ημερολόγιο έως ένα βιβλίο ζωγραφικής», λέει η Kristof και συμπληρώνει: «Δημιουργείτε το πρότυπο, το ανεβάζετε και μετά από αυτό… πουλάει χωρίς εσάς. Αυτός που το αγοράζει το τυπώνει στο δικό του χαρτί». Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν έκδοση ενός ιστότοπου σχεδιασμού όπως το Canva για να δημιουργήσετε τα εκτυπώσιμα αρχεία σας ή ακόμα και εργαλεία όπως το Excel ή το Microsoft Word.

Web ή graphic designer

Πλέον υπάρχουν αμέτρητες tech δουλειές. Και αναπτύσσονται ταχύτατα. Εάν έχετε εμπειρία και ενδιαφέρον για οτιδήποτε έχει να κάνει με την κατασκευή ή τον σχεδιασμό ιστοσελίδων, να ξέρετε ότι πολλές από αυτές τις δραστηριότητες μπορούν να γίνουν από οπουδήποτε με ελάχιστη αλληλεπίδραση ανθρώπων. Συχνά απαιτούν πτυχίο πανεπιστημίου σε σχετικό τομέα ή τουλάχιστον κάποια εμπειρία στη δουλειά. Για «κάποιον που είναι εσωστρεφής αλλά δεν είναι αρκετά ικανός ακόμη για να διαθέσει τις υπηρεσίες του, υπάρχουν όλα τα είδη πραγματικά φθηνών -και μερικές φορές δωρεάν- online μαθημάτων» που μπορούν να βοηθήσουν να καλύψεις τα κενά, λέει η Kristoff. Εξετάστε τι θα χρειαστείτε για να δουλέψετε σε κάτι τέτοιο και, στη συνέχεια, κάντε μια αναζήτηση στο Google για το είδος των διαδικτυακών μαθημάτων που μπορείτε να παρακολουθήσετε για να αποκτήσετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε.

Ψάξτε για δουλειές σε αυτόν τον τομέα σε ιστότοπους όπως το FreeUp, όπου οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να κερδίζουν 10-75 $ ανά ώρα με βάση το επίπεδο δεξιοτήτων τους, σύμφωνα με το Sidehusl.com, ή αναζητήστε ανοιχτά projects σε πλατφόρμες όπως τα ZipRecruiter ή Robert Half.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 2 =