αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα ξεκάθαρα σημάδια ότι οι άλλοι σε αγνοούν (και πως να το σταματήσεις)

Τέσσερα ξεκάθαρα σημάδια ότι οι άλλοι σε αγνοούν (και πως να το σταματήσεις)

Πολλές φορές γράφουμε για το πως μπορούμε να βγάλουμε ανθρώπους από τον κύκλο μας. Άτομα που είναι τοξικά ή μας ενοχλούν με κάποιον τρόπο. Αλλά τι γίνεται αν είμαστε εμείς οι ενοχλητικοί; Και καταλήγουμε να μας αγνοούν οι άλλοι και να κρατούν αποστάσεις από εμάς.

Πρώτα από όλα, πρέπει να καταλάβεις ότι έχεις μπει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο. Εδώ είναι λοιπόν 4 ξεκάθαρα σημάδια ότι οι άλλοι σε αγνοούν και δεν θέλουν την στενή επαφή μαζί σου.

Δεν σε προσκαλούν πλέον. Ίσως το πιο προφανές σημάδι ότι οι άνθρωποι γύρω σου σε βρίσκουν ενοχλητικό είναι ότι δεν σε προσκαλούν σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις εκτός του συνηθισμένου σας τόπου συνάντησης. Ίσως πρόκειται για ποτά μετά τη δουλειά με συναδέλφους ή για παρέα το Σαββατοκύριακο με συμφοιτητές. Και δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνεστε ποτέ.

Είσαι ο τελευταίος που μαθαίνεις τα νέα. Ανάμεσα σε δεμένες ομάδες φίλων, οι ειδήσεις διαδίδονται αστραπιαία. Τα καλά νέα, τα κακά νέα, τα κουτσομπολιά και οι φήμες κοινοποιούνται τόσο γρήγορα μέσω φίλων στους χώρους εργασίας ή οπουδήποτε αλλού. Αν θεωρείτε ότι είστε πάντα το τελευταίο άτομο που μαθαίνει τα τελευταία νέα, μπορεί να είναι επειδή ενοχλείτε άλλους ανθρώπους – και αυτοί έχουν επιλέξει να αποφεύγουν να σας κοινοποιούν τα νέα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι είστε υπερβολικά ενθουσιώδεις ή δεν ενθουσιάζεστε αρκετά με τα νέα των άλλων. ‘Η μπορεί να έχετε τη συνήθεια να μοιράζεστε τις προσωπικές πληροφορίες άλλων ανθρώπων.

Οι άλλοι δεν θέλουν να σε ακούσουν. Εάν οι άλλοι σας βρίσκουν ενοχλητικό, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι σπάνια σας αφήνουν να μιλήσετε ή δεν το απολαμβάνετε όταν το κάνετε. Μπορεί να σας διακόψουν όταν λέτε μια ιστορία ή εκφράζετε τη γνώμη σας ή να σας μιλήσουν για να σας διακόψουν. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι απομακρύνονται όταν μιλάτε, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για αυτά που έχετε να πείτε.

Γλώσσα του σώματος. Σε πολλές περιπτώσεις, η γλώσσα του σώματος μπορεί να μας πει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το πώς νιώθουν οι άνθρωποι γύρω μας, χωρίς να χρειάζεται να το εκφράσουνε με λόγια. Αυτό μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε τη συμπεριφορά μας χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε το άτομο ευθέως. Συνήθως, εάν αισθάνεται κάποιος ενοχλημένος από εσάς, θα δείξει την έλλειψη ενδιαφέροντος για εσάς με το σώμα του. Για παράδειγμα, μπορεί να στραφούν αλλού, να μην σας κοιτούν ενώ μιλάτε ή να σταυρώσουν τα χέρια τους στο στήθος τους. Πιο εμφανή σημάδια περιλαμβάνουν την ανταλλαγή ματιών με άλλους ανθρώπους γύρω σας ή το γούρλωμα των ματιών καθώς μιλάτε.

Πως να το σταματήσεις

Αν λοιπόν έχεις μπει σε μια τέτοια κατάσταση και οι άλλοι σε αποφεύγουν, τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι μερικές κινήσεις για να αλλάξεις το σκηνικό.

Να είσαι ταπεινός. Αν αναρωτιέστε πώς να σταματήσετε να είστε ενοχλητικοί, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε…  αυτοπεποίθησή σας. Το να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου και να έχεις αυτοπεποίθηση είναι υπέροχο, αλλά μερικές φορές αυτό μπορεί να μετατραπεί σε αλαζονεία. Για πολλούς ανθρώπους, η αλαζονεία είναι κάτι που τους κάνει να κρατούν αποστάσεις. Το να είσαι κοντά σε κάποιον που πιστεύει… τόσο πολύ για τον εαυτό του, μπορεί να είναι εκνευριστικό και να δυσκολεύει πολύ τη δημιουργία μιας βαθιάς σύνδεσης. Οι άνθρωποι που είναι αλαζονικοί τείνουν να είναι κακοί ακροατές, αδιάφοροι και εμμονικοί με τον εαυτό τους. Το να κάνετε μια συζήτηση με κάποιον τέτοιο τύπο μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό.

Μπες στα παπούτσια των άλλων. Αν θέλετε να μάθετε πώς να είστε λιγότερο ενοχλητικοί, το καλύτερο άτομο στο οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε είναι το άτομο που πιστεύετε ότι ενοχλείτε. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν πρέπει να τον ρωτήσετε απευθείας. Αντίθετα, αφιερώστε ένα λεπτό για να δείτε τον κόσμο από τη σκοπιά τους. Προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση τους, βλέποντας τη δική σας συμπεριφορά. Μπορεί να είναι άβολο ή δύσκολο να είστε απόλυτα ρεαλιστές και ειλικρινείς σχετικά με τις πράξεις σας, αλλά είναι ο μόνος πραγματικός τρόπος να λύσετε το πρόβλημά σας και να δημιουργήσετε μια φιλία. Ίσως, όταν το δεις μέσα από τα μάτια του άλλοι, να δεις ότι μονοπωλείς τις συζητήσεις. Μπορεί να μην αφήσετε ποτέ τους άλλους να μιλήσουν και αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό. Ίσως είστε εμμονικοί με τους άλλους και θέλετε να είστε μαζί ανά πάσα στιγμή. Αυτό μπορεί επίσης να είναι ενοχλητικό.

Μην το προσπαθείς τόσο πολύ. Αν αναρωτιέστε πώς να σταματήσετε να είστε ενοχλητικοί, η καλύτερη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση θα μπορούσε να είναι: Μην το προσπαθείς πολύ. Η υπερβολική προθυμία και η προσκόλληση, κάνουν ένα άτομο πολύ ενοχλητικό. Εάν διαπιστώνετε ότι άλλοι άνθρωποι σας διώχνουν μακριά, πιθανότατα επειδή πιστεύουν ότι είστε ενοχλητικοί, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε να τους κυνηγάτε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν απολαμβάνουν να αισθάνονται «πνιγμένοι» ή προσκολλημένοι, ειδικά από άτομα που δεν γνωρίζουν απαραίτητα καλά, όπως ένας συνάδελφος ή συμφοιτητής. Αν θέλετε οι άλλοι να σας σέβονται αντί να αισθάνονται εκνευρισμένοι με εσάς, κρατήστε αποστάσεις τις κατάλληλες στιγμές. Δώστε τους χρόνο να αναπνεύσουν. Θυμηθείτε, οι φίλοι δεν χρειάζεται να είναι σε επαφή όλη την ώρα. Εάν προσπαθείτε υπερβολικά να είστε λιγότερο ενοχλητικοί, πιθανότατα… θα είστε ενοχλητικοί. Χαλάρωσε και μην το πολυσκέφτεσαι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 3 =