αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα «μυστικά» για να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις, με βάση το ένστικτο σου

Τέσσερα «μυστικά» για να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις, με βάση το ένστικτο σου

Σε μία εποχή αγχωτική, κάθε απόφαση μπορεί να φαίνεται δύσκολη. Μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε σημαντικές επιλογές, όπως το να θα αφήσετε μια ασφαλή δουλειά για μια ρισκαδόρικη δουλειά. Αλλά και να λάβετε μικρότερες αποφάσεις, όπως… το αν θα φάτε κοτόπουλο ή ψάρι για βράδυ.

Το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε σε αυτές τις στιγμές είναι να χρησιμοποιήσετε τη γνώση, την εμπειρία και ναι, τη διαίσθησή σας, για να πάρετε μια σταθερή απόφαση και να έχετε εμπιστοσύνη ότι είναι η καλύτερη που θα μπορούσατε να πάρετε εκείνη τη στιγμή.

Αλλά αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Ακολουθούν λοιπόν τέσσερις χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε… πρόσβαση στη διαίσθησή σας και να λάβετε αποφάσεις με λιγότερο άγχος. Τις διαβάσαμε στην αμερικανική Thrive Global.

Πάρτε μεγάλες αποφάσεις όταν είστε χαλαροί

Δεν είναι ποτέ σκόπιμο να παίρνετε σημαντικές αποφάσεις όταν τα συναισθήματα είναι σε έξαρση. Όταν είμαστε ανήσυχοι, θυμωμένοι, λυπημένοι ή ανήσυχοι, το ένστικτό μας είναι συχνά να απαλλαγούμε από το συναίσθημα αμέσως, αλλά οι βραχυπρόθεσμες λύσεις που βρίσκουμε δεν μας ωφελούν πάντα μακροπρόθεσμα. Αντίθετα, θα λάβουμε την καλύτερη διαισθητική καθοδήγηση όταν είμαστε χαλαροί.

Καταγράψτε τα υπέρ και τα κατά

Όταν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι να κάνετε, η καταγραφή των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων μπορεί να είναι χρήσιμος οδηγός». Θα σας επιτρέψει να δείτε την απόφαση πιο αντικειμενικά – τι θα μπορούσε να πάει καλά και τι θα μπορούσε να πάει στραβά. Επιτρέπει στο μυαλό σας να έχει την πλήρη εικόνα. Μόλις το κάνετε, απλώς εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Κάντε την έρευνά σας

Σε αντίθεση με το πώς παρουσιάζεται μερικές φορές, το να εμπιστεύεσαι τη διαίσθησή σου δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεις την κριτική σκέψη σου. Εάν δεν είστε σίγουροι για το ένστικτό σας, μπορείτε να ζητήσετε συμβουλές από έμπιστους φίλους, την οικογένεια ή επαγγελματίες. Αλλά ενώ λαμβάνετε την άποψή τους, φροντίστε να θυμάστε ότι η γνώμη σας είναι αυτή που έχει την μεγαλύτερη σημασία. Άλλωστε, η απόφαση που θα πάρετε θα σας επηρεάσει πρωτίστως. Κάνοντας τη δέουσα έρευνας σας, επίσης μπορείτε να αισθάνεστε σίγουροι ότι η διαίσθησή σας σας καθοδηγεί προς μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Εξασκηθείτε χρησιμοποιώντας τη διαίσθησή σας

Μπορείτε να ακονίσετε και να ενισχύσετε τη διαίσθησή σας κάνοντας εξάσκηση με μικρές αποφάσεις, όπως το σε ποιο εστιατόριο θα φάτε. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να μην σκέφτεται υπερβολικά τις μικρές αποφάσεις και ακολουθεί αυτό που φαίνεται σωστό στην αρχή. Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε για το αν κάνατε τη «σωστή επιλογή» και απλώς αποδεχτείτε την επιλογή για αυτό που είναι. Αν νιώσετε αυτό το συναίσθημα ανησυχίας έρχεται, ηρεμήστε του και εξασκηθείτε στο να αισθάνεστε άνετα με την αβεβαιότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + twenty =