αρχικηVIRALΤέσσερα μικρά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις καταφέρει να ζεις μία καλή ζωή

Τέσσερα μικρά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις καταφέρει να ζεις μία καλή ζωή

Πολλοί φτιάχνουμε μια μεγάλη λίστα με πράγματα που πρέπει να πετύχουμε στη ζωή μας, πριν πούμε: «Τα κατάφερα!». Αυτή η λίστα συχνά είναι γεμάτη από πράγματα όπως μια δουλειά με καλό μισθό, ένα πολυτελές σπίτι ή ένα ακριβό αυτοκίνητο.

Υπάρχουν όμως μερικά άλλα πράγματα που συνήθως κάνουν τη διαφορά. Και δεν έχουν σχέση με αυτά τα φανταχτερά πράγματα που βάζουμε στις λίστες μας.

Εδώ είναι 4 μικρά σημάδια που δείχνουν ότι ζεις μία καλή ζωή.

1) Ξυπνάτε με ενθουσιασμό το πρωί

Τα πρωινά ξυπνήματα δεν είναι για όλους. Αλλά όταν ζεις την ζωή που θες, ξυπνάς με μια αίσθηση προσμονής. Υπάρχει μία αίσθηση ενθουσιασμού.

Έχει να κάνει με τις προοπτικέςπου έχει κάθε μέρα. Κάθε μέρα μοιάζει με μια περιπέτεια. Σήμερα μπορεί να είναι η μέρα που θα γνωρίσετε κάποιον νέο άνθρωπο ή η ημέρα που θα καταλήξετε να κάνετε μια μικρή πράξη καλοσύνης για κάποιον. ‘Η θα κάνετε ένα νέο βήμα στην καριέρα σας.

Οι άνθρωποι που ζουν την ζωή που θέλουν, ξυπνάμε (σχεδόν) κάθε πρωί γεμάτοι όρεξη για αυτό που ανοίγεται μπροστά τους.

2) Μαθαίνεις και αναπτύσσεσαι συνεχώς

Εδώ είναι μια άλλη παράμετρος που θα σας κάνει να ξυπνάτε φρέσκοι και ενθουσιασμένοι κάθε μέρα – η αγάπη για τη μάθηση.

Μια σοφή φράση λέει: «Η μέρα που σταματάς να μαθαίνεις είναι η μέρα που σταματάς να ζεις».

Όταν ζεις την καλύτερη version της ζωής σου, βρίσκεσαι σε μια συνεχή κατάσταση ανάπτυξης. Είστε περίεργοι, πρόθυμοι να μάθετε, και πάντα αναζητάτε τρόπους βελτίωσης.

Αυτή είναι μια από τις πιο συναρπαστικές πτυχές. Η χαρά του να μαθαίνεις κάτι νέο, η συγκίνηση της υπέρβασης μιας πρόκλησης, η ικανοποίηση της προσωπικής ανάπτυξης – είναι ένας από τους λόγους που σηκώνεσαι από το κρεβάτι.

3) Έχετε σταματήσει να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους

Δεν συγκρίνετε πλέον τον εαυτό σας με άλλους. Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να μάθετε να κάνετε στην εποχή μας. Είναι στην ανθρώπινη φύση να μετράμε συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουμε όλοι- και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας ωθούν να πέσουμε σε αυτήν.

Αλλά όταν ζεις την καλύτερη την καλύτερη version της ζωής σου, συνειδητοποιείς ότι η μόνη σύγκριση που έχει σημασία είναι με το άτομο που ήσουν χθες.

Δεν προσπαθείτε να συμβαδίσετε με τους άλλους ή να κυνηγήσετε την εκδοχή επιτυχίας κάποιου άλλου. Είστε συγκεντρωμένοι στο δικό σας ταξίδι, στη δική σας πρόοδο. Γιορτάζετε τις νίκες σας, όσο μικρές κι αν είναι, και μαθαίνετε από τις αποτυχίες σας.

Μόλις παρατήσετε αυτή τη συνήθεια της σύγκρισης, θα νιώσετε τόσο ελεύθεροι. Θα έχετε μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης, γνωρίζοντας ότι βρίσκεστε εκεί που πρέπει να είστε αυτή τη στιγμή και θα φτάσετε τους δικούς σας στόχους την κατάλληλη στιγμή.

4) Λαμβάνετε συμβουλές, αλλά ποτέ δεν αναθέτετε την απόφασή σας σε άλλους

Μία συμβουλή μπορεί να είναι χρήσιμη στη λήψη αποφάσεων, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό.

Το να ακούμε την οπτική γωνία των κοντινών μας ανθρώπων, ή ακόμα και ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε καλά, μπορεί να είναι διαφωτιστικό.

Αλλά ας το παραδεχτούμε: Οι συμβουλές μπορεί επίσης να είναι συγκεχυμένες, αντιφατικές και αποθαρρυντικές.

Το να βασίζεσαι σε συμβουλές για να κάνεις δύσκολες επιλογές είναι γενικά μια κακή κίνηση. Αυτή είναι μια μορφή αποφυγής της ευθύνης και αναθέτεις την λήψη της απόφασης σε άλλους.

Εσείς είστε που θα πρέπει να ζήσετε με τις συνέπειες οποιωνδήποτε επιλογών κάνετε, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε εσείς και μόνο εσείς που θα κάνετε τελικά την Χ επιλογή. Δώστε στις συμβουλές τον σεβασμό που τους αξίζει, αλλά μην αφήσετε ποτέ κάποιον άλλο να έχει τον τελευταίο λόγο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − five =