αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα μαθήματα από τον άστεγο που έγινε δισεκατομμυριούχος, τα οποία θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στην επιτυχία

Τέσσερα μαθήματα από τον άστεγο που έγινε δισεκατομμυριούχος, τα οποία θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στην επιτυχία

Η τρομερή ιστορία αυτού του ανθρώπου, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Μιλάμε για τον 78χρονο σήμερα επιχειρηματία και δισεκατομμυριούχο, John Paul DeJoria. Κάποτε ο ίδιος ήταν άστεγος (αυτό έγινε δύο φορές στη ζωή του) και μάζευε άδεια πλαστικά δοχεία έτσι ώστε να τα πουλήσει και να μπορέσει να ζήσει. Σήμερα, ο επιχειρηματίας έχει μια περιουσία που αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια.

Μάλιστα έχει Ελληνική ρίζα. Γεννημένος στο Λος Άντζελες, δευτερότοκος γιος ενός Ιταλού – που δεν γνώρισε ιδιαίτερα καθώς έφυγε όταν ήταν δύο χρονών – και της μετανάστριας από την Καβάλα, Μαγδαλινής Κοντούδη.

Αναγκάστηκε να δουλέψει σκληρά από μικρή ηλικία. Η πρώτη του δουλειά ήταν στα 9 του, όταν πουλούσε χριστουγεννιάτικες κάρτες πόρτα- πόρτα. Ενώ στα 10 του σηκώνονταν από τις 4 το πρωί για να μοιράσει εφημερίδες και μετά να πάει σχολείο.

Έφτασε στην απόλυτη επιτυχία στηριζόμενος σε δύο projects: την Paul Mitchell, μια εταιρία που σχετίζεται με προϊόντα περιποίησης των μαλλιών. Και την γνωστή τεκίλα Patron.

Φυσικά μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή, προκύπτουν και μερικά χρήσιμα μαθήματα. Τα οποία μπορούν να βοηθήσουν εμάς τους υπόλοιπους να φτάσουμε στην δική μας επιτυχία. Όποιος κι αν είναι ο στόχος μας. Εδώ είναι 4 μαθήματα που αξίζει να ακούσεις.

Μάθημα #1: Εξοικειωθείτε με την απόρριψη

«Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η απόρριψη. Όποια επιχείρηση ξεκινήσετε, να είστε έτοιμοι για αυτήν. Η διαφορά μεταξύ επιτυχημένων και αποτυχημένων ανθρώπων είναι ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν όλα όσα δεν θέλουν να κάνουν οι αποτυχημένοι. Όταν σου κλείσουν 10 πόρτες στη μούρη, πήγαινε στην πόρτα νούμερο 11», έχει πει ο DeJoria.

Αυτό ήταν κάτι που βοήθησε πολύ και τον ίδιο, ειδικά στο ξεκίνημα της διαδρομής του. Ηταν η ικανότητά που είχε να ξεπερνά την απόρριψη. Είχε επιμονή και συνέπεια, μέχρι να φτάσει στον στόχο του.

Μάθημα #2: Μην αφήνετε το παρελθόν να σας κρατά πίσω

Το να αφήσετε τα λάθη, το υπόβαθρο και τις αντιξοότητες να σας πλήξουν, θα περιορίσει τις μελλοντικές σας δυνατότητες. Ο DeJoria, προτιμά να κοιτά τη φωτεινότερη πλευρά, «Όταν είναι πεσμένοι, οι περισσότεροι σκέφτονται το παρελθόν και τι τους οδήγησε εκεί. Αυτό δεν πρόκειται να σας οδηγήσει πουθενά. Σκεφτείτε ποιο είναι το επόμενο βήμα σας. Μην μένετε στο παρελθόν – προχωρήστε μπροστά», λέει.

Μάθημα #3: Δεν θα υπάρξει ποτέ «κατάλληλη στιγμή»

Η DeJoria ξεκίνησε την πρώτη του εταιρία, John Paul Mitchell Systems, το 1980 σε ένα από τα χειρότερα οικονομικά περιβάλλοντα για να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση. Ο πληθωρισμός ήταν στο υψηλότερο σημείο του και οι οδηγοί περίμεναν στις τεράστιες ουρές για να φτάσουν στο βενζινάδικο πριν τελειώσει το απόθεμα. Ο DeJoria ήταν… άστεγος στο αυτοκίνητό του. Ωστόσο, ο ίδιος και ο επιχειρηματικός του συνεργάτης αποφάσισαν να κάνουν κάτι, και ξεκίνησαν την επιχείρησή τους με δανεικά $700 και έναν τηλεφωνητή. Η JPMS λάνσαρε το εμβληματικό ασπρόμαυρο λογότυπό της επειδή δεν μπορούσε… να αντέξει οικονομικά την έγχρωμη εκτύπωση. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει ποτέ η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Πρέπει να αξιοποιήσεις το καλύτερο από αυτό που έχεις.

Μάθημα #4: Κάντε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας όσο καλύτερα γίνεται

Ο DeJoria εξηγεί όταν αν εργαστείτε σκληρά και φτιάξετε ένα προϊόν ή υπηρεσία κορυφαίας κατηγορίας το οποίο θέλουν οι άνθρωποι, τότε έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσετε τον κάθε πελάτη μακροπρόθεσμα. Κοίτα να φτιάξεις ένα καλό προϊόν και όχι να βγάλεις λεφτά μέσα σε μια νύχτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + eleven =