αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα μέρη για να προμοτάρεις δωρεάν τα άρθρα σου και να φέρεις traffic στο blog σου | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τέσσερα μέρη για να προμοτάρεις δωρεάν τα άρθρα σου και να φέρεις traffic στο blog σου | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Είναι αλήθεια ότι μέσα στα lockdowns πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν το δικό τους blog/site. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Και δεν είναι μια κακή επιλογή, αν δούμε την μεγάλη εικόνα: Στην εποχή της πανδημίας, περισσότεροι άνθρωποι είναι στα σπίτια τους μπροστά σε οθόνες- συνήθως με αρκετό ελεύθερο χρόνο. Άρα, θεωρητικά υπάρχει ένα μεγάλο κοινό που είναι πρόθυμο να «καταναλώσει» περιεχόμενο. Με απλά λόγια, μπορείς να βρεις αναγνώστες πιο εύκολα και να χτίσεις μια κοινότητα γύρω σου. Αν φυσικά προσφέρεις ένα ποιοτικό περιεχόμενο.

Εδώ όμως υπάρχει ένα point που πολλοί παραβλέπουν: Δεν αρκεί να έχεις καλό περιεχόμενο. Πρέπει κάπως αυτό το περιεχόμενο να φτάσει και μπροστά στα μάτια των αναγνωστών.

Δεν αρκεί, δηλαδή, να ανεβάζεις άρθρα στο νέο blog/site σου, αφού ειδικά στην αρχή οι χρήστες που θα μπαίνουν εκεί θα είναι λίγοι. Και τι μπορείς να κάνεις; Να ανεβάζεις τα άρθρα σου στο site και στην συνέχεια να τα προωθείς σε άλλες πλατφόρμες, έτσι ώστε να φτάσουν μπροστά σε περισσότερα μάτια. Και μπορεί να γίνει δωρεάν. Εδώ λοιπόν είναι 4 μέρη στα οποία μπορείς να προμοτάρεις τα άρθρα σου, να τα δουν περισσότεροι άνθρωποι και φυσικά να φέρεις traffic στο site σου.

1# Facebook. Ένα από τα βασικότερα κανάλια- και στην περίπτωση του It’s Possible. Από εκεί προέρχεται το μεγαλύτερο κομμάτι του traffic. Η πρώτη κίνηση είναι να δημιουργήσεις μια δική σου FB Page και να ξεκινήσεις να χτίζεις ένα κοινό (αυτό πιθανότατα θα χρειαστεί ένα μικρό μπάτζετ για να τρέξει πιο γρήγορα). Πολύ χρήσιμες είναι πλέον και οι FB Ομάδες. Λειτουργούν εντελώς δωρεάν και εκεί μπορείς να δημιουργήσεις μεγάλες κοινότητες. Μην διστάσεις να κάνεις posts και σε άλλες προϋπάρχουσες ομάδες, αν έχουν θεματολογία που ταιριάζει με τη δική σου.

2# Medium. Εκεί μπορείς να βρεις άπειρα άρθρα, από διάφορους αρθρογράφους. Μπορείς και εσύ να ανεβάσεις κάποια από τα άρθρα σου, δωρεάν. Με στόχο να τα διαβάσουν αναγνώστες που δεν ακολουθούν το site σου. Και κάπως έτσι να προσελκύσεις και νέο κοινό.

3# Quora. Εδώ είναι ουσιαστικά ένα forum, στο οποίο ανοίγουν διάφορες συζητήσεις. Μπορείς να ποστάρεις ένα άρθρο σου ή ένα Link που παραπέμπει στο site σου, και να δεις πάλι το traffic να αυξάνεται.

4# Linkedin. Πολύ θεωρούν ότι το Linkedin είναι απλά μια πλατφόρμα… για να αναρτήσεις το βιογραφικό σου. Λάθος. Το Linkedin είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική κοινότητα. Και πρέπει να την αξιοποιήσεις. Δημοσίευσε περιεχόμενο. Ακόμα και σε καθημερινή βάση. Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε μέσα από το προσωπικό σου προφίλ, είτε δημιουργώντας μια Linkedin Page για το site σου (το θεωρώ απαραίτητο έτσι κι αλλιώς). Λόγω και του πιο επαγγελματικού χαρακτήρα που έχει η πλατφόρμα, μπορείς να προσεγγίσεις πιο εξειδικευμένο κοινό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 3 =