αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα λάθη που καταστρέφουν την εμπιστοσύνη με ένα άλλο άτομο, μέσα σε λίγα λεπτά

Τέσσερα λάθη που καταστρέφουν την εμπιστοσύνη με ένα άλλο άτομο, μέσα σε λίγα λεπτά

Η εμπιστοσύνη είναι ίσως το πιο σπάνιο και σίγουρα το πιο πολύτιμο στοιχείο, στο επαγγελματικό κομμάτι. Αλλά και στην προσωπική μας ζωή- μην το ξεχνάμε. Χρειάζονται χρόνια για να δημιουργηθεί, αλλά μπορεί να καταστραφεί μέσα σε λίγα λεπτά. Ζούμε μάλιστα σε μια εποχή, όπου ο ένας άνθρωπος δύσκολα εμπιστεύεται τον άλλο.

Για αυτό… απαγορεύονται τα λάθη. Τώρα θα δούμε 4 λάθη που ίσως κάνεις και είναι ικανά να καταστρέψουν την σχέση εμπιστοσύνης με ένα άλλο άτομο.

1# Δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου. Όλοι κάνουμε λάθη. Είμαστε άνθρωποι. Το να παραδέχεσαι τα λάθη σου μπροστά στον συνομιλητή σου, δημιουργεί εμπιστοσύνη. Μην προσπαθείτε να ξεφύγετε από τα λάθη σας. Αντ ‘αυτού, να είστε θαρραλέοι, με διάθεση να παραδεχτείτε όταν έχετε κάνει λάθος.

2# Είσαι… πάντα αργοπορημένος. Όταν οι άνθρωποι καθυστερούν συνήθως εξηγούν ότι «απλά δεν έχουν χρόνο». Αυτό που πραγματικά σας λένε είναι ότι… δεν τους ενδιαφέρει. Το να είσαι «στην ώρα σου» δείχνει στους ανθρώπους ότι εκτιμάς τον χρόνο τους. Είναι ένδειξη σεβασμού – και αυτός ο σεβασμός δημιουργεί εμπιστοσύνη.

3# Λες ψέματα. Το να λες την αλήθεια δεν είναι πάντα εύκολο. Αλλά το να είσαι πρόθυμος να εξηγήσεις μια δύσκολη κατάσταση, είναι κάτι που χτίζει τη μακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη. Στους ανθρώπους δεν θα αρέσουν πάντα οι αλήθειες σας, αλλά θα σας σέβονται και θα σας εμπιστεύονται.

4# Υπερβολικές πωλήσεις. Το βλέπουμε έντονα στο επαγγελματικό κομμάτι. Και online. Όταν προσεγγίζεις ένα άτομο, μην ξεκινάς… με το καλημέρα την προσπάθεια για πωλήσεις. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα ασχοληθεί καν μαζί σου, αν ξεκινήσεις έτσι. Βλέπουμε, για παράδειγμα, πολλούς να κάνουν νέες επαφές στο Linkedin, και το πρώτο μήνυμα που στέλνουν αφορά την πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών. Αλήθεια, πόσα deals έχουν κλείσει έτσι; Και το σημαντικότερο: Πόσες σχέσεις εμπιστοσύνης έχουν δημιουργηθεί;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + seven =