αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα λάθη που είναι πιθανό να κάνεις ως νέος manager

Τέσσερα λάθη που είναι πιθανό να κάνεις ως νέος manager

Ωραία, έφτασες στην θέση που τόσο ήθελες. Μετά από σκληρή δουλειά, επιτυχίες, δύσκολες στιγμές και τολμηρές επιλογές, έγινες manager μέσα σε μια εταιρία. Αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη για την επαγγελματική σου διαδρομή, αλλά ταυτόχρονα μεγαλώνουν και οι ευθύνες. Πλέον δεν έχεις να διαχειριστείς μόνο τον εαυτό σου, αλλά έχεις να διαχειριστείς μια ολόκληρη ομάδα, και οικονομικά δεδομένα που συνδέονται άμεσα με τις αποφάσεις σου.

Και σίγουρα το πρώτο χρονικό διάστημα θα είναι λίγο περίεργο. Τώρα θα δούμε 4 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι νέοι managers. ‘Η αλλιώς τι πρέπει να αποφύγεις.

1# Έχεις μια one-size προσέγγιση για όλους. Μην υποθέτετε ότι όλοι οι εργαζόμενοι χρειάζονται το ίδιο είδος επικοινωνίας ή κίνητρο. Τα καλύτερα αφεντικά προσπαθούν να εξοικειωθούν με αυτούς που έχουν στην ομάδα τους και να προσαρμόσουν μια δίκαιη προσέγγιση που συνδέεται καλύτερα με κάθε άτομο στην ομάδα τους.

2# Νομίζεις ότι επειδή είσαι καλός στη δουλειά σου, είσαι και καλός manager. Πολλοί άνθρωποι προωθούνται στη ιεραρχία επειδή είναι rock star στον τομέα τους – αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν τις διαχειριστικές ή ηγετικές ικανότητες που χρειάζονται στο νέο τους ρόλο. Βρες έναν έμπειρο manager ή έναν μέντορα που μπορεί να σε βοηθήσει στο πως θα κινηθείς από εδώ και στο εξής.

3# Προσπαθείς να αλλάξεις τα πάντα αμέσως. Αυτό μοιάζει λίγο και με τους προπονητές στο ποδόσφαιρο. Που όταν αναλαμβάνουν μια ομάδα, προσπαθούν να κάνουν μεγάλες αλλαγές μέσα στις πρώτες ημέρες, για να δείξουν ένα έργο. Οι πραγματικά έξυπνοι όμως, κάνουν τις αλλαγές σταδιακά. Και φυσικά κρατάνε τα καλά στοιχεία που υπήρχαν εκεί πριν την έλευση τους.

4# Κατάχρηση εξουσίας. Μην μιλάς άσχημα στους εργαζομένους σου, μην τους περιορίζεις στην δουλειά τους, και φυσικά μην προσπαθείς να έχεις λόγο για την παραμικρή λεπτομέρεια στην καθημερινή δραστηριότητα της εταιρίας ή του τμήματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − one =