αρχικηVIRALΤέσσερα κόλπα για να θυμάσαι το όνομα κάποιου

Τέσσερα κόλπα για να θυμάσαι το όνομα κάποιου

Έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς: Να γνωρίσουμε ένα νέο άτομο, να μας συστηθεί, αλλά μετά από λίγο… να έχουμε ξεχάσει το όνομα του. Ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να σου προκαλέσει αμηχανία, ειδικά όταν πρόκειται για σημαντικά πρόσωπα, επαγγελματικές επαφές ή πρόσωπα που έχεις ξανασυναντήσει και το λογικό θα ήταν να θυμάσαι το όνομά τους.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 4 tips.

Δώστε προσοχή

Πριν ακόμα απλώσετε το χέρι σας προετοιμάστε τον εγκέφαλο σας να θυμηθεί το όνομα πριν καν το ακούσει. Τις περισσότερες φορές κάνουμε τόσο αυθόρμητα τη χειραψία ενώ ο εγκέφαλος είναι ακόμα σε αφηρημένη κατάσταση. Γι’αυτό είναι χρήσιμη η παύση πριν τη χειραψία έτσι ώστε να προετοιμάσετε τον εγκέφαλο πως ακολουθεί μια πληροφορία που θα χρειαστεί να συγκρατήσει.

Χρησιμοποιήστε το όνομα σε μια φράση αμέσως

Η σύσταση μόλις έγινε. Αν θέλετε οπωσδήποτε να συγκρατήσετε το όνομα του άλλου ατόμου, κάντε του αμέσως μια ερώτηση χρησιμοποιώντας το όνομα του. Για παράδειγμα: «Από ποια περιοχή είσαι Πέτρο;». Η άμεση επανάληψη του ονόματος θα ενισχύσει την απομνημόνευσή του.

Δημιουργείστε μια σύνδεση

Αν δεν έχετε την ευκαιρία να ρωτήσετε κάτι το άτομο που μόλις γνωρίσατε, γιατί ενδεχομένως να έγινε μια στιγμιαία σύσταση, φροντίστε να συνδέσετε το όνομα του με μια εικόνα, μια ιστορία, ένα άλλο πρόσωπο. Αν για παράδειγμα το όνομα που γνωρίσατε ονομάζεται Γιάννης, φέρτε αμέσως στο μυαλό σας έναν διάσημο Γιάννη ή κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο που έχει το ίδιο όνομα. Για κάποια ονόματα μπορεί να είναι εύκολη η σύνδεση με μια εικόνα, όπως για παράδειγμα το Γαρυφαλλιά με το αντίστοιχο λουλούδι.

Σημειώστε το

Αν πρέπει οπωσδήποτε να συγκρατήσετε το όνομα του προσώπου που γνωρίσατε, κρατήστε σημείωση στην αντίστοιχη εφαρμογή στο smartphone σας. Η σημείωση μπορεί να είναι αρκετά περιγραφική όπως: Γιώργος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Προσωπικού στην X Εταιρεία. Μπορείτε επίσης να σημειώσετε και κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του, που θα βοηθήσει την μνήμη σας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 10 =