αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα καθημερινά σημάδια που δείχνουν ότι ενδιαφέρεσαι υπερβολικά για την γνώμη των άλλων

Τέσσερα καθημερινά σημάδια που δείχνουν ότι ενδιαφέρεσαι υπερβολικά για την γνώμη των άλλων

Διστάζετε πριν δημοσιεύσετε κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή φοβάστε τι θα πουν οι άλλοι αν το κάνετε; Ή ίσως αποφεύγετε να χτενίσετε τα μαλλιά σας με έναν συγκεκριμένο τρόπο επειδή φοβάστε ότι οι φίλοι, ο/η σύντροφός σας ή οι γονείς σας μπορεί να σας επικρίνουν;

Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν ζουν ποτέ τις ζωές που θέλουν, επειδή φοβούνται για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς.

Πως θα καταλάβεις όμως ότι έχεις μπει σε ένα τέτοιο μονοπάτι; Εδώ είναι 4 καθημερινά σημάδια που δείχνουν ότι ενδιαφέρεσαι υπερβολικά για την γνώμη των άλλων.

1# Εξετάζεις εξονυχιστικά o,τι ανεβάζεις στα social media. Μπορεί να τρώτε ένα σάντουιτς ή ένα γεμάτο χοτ ντογκ για δείπνο, αλλά θα ποστάρετε μια φωτογραφία μιας σαλάτας με μαρούλι στο Instagram επειδή θέλετε την έγκριση από τους γνωστούς σας που έχουν εμμονή με την υγιεινή διατροφή. Εξετάζετε προσεκτικά όλα όσα δημοσιεύετε – είτε πρόκειται για ενα story, είτε για ένα σχόλιο στον ιστότοπο κάποιου άλλου – από κάθε πιθανή οπτική γωνία προτού τα μοιραστείτε δημόσια, γιατί πάντα σκέφτεστε ότι κάποιος γνωστό σας μπορεί να προσβληθεί για αυτό και να σας επιτεθεί. Και τόσοι πολλοί άνθρωποι κάνουν ακριβώς αυτό.

Αν πάντα κάνετε μία παύση πριν δημοσιεύσετε μια φωτογραφία ή ένα story για κάτι που σας αρέσει, επειδή δεν πιστεύετε ότι είναι αρκετά ωραίο για να το μοιραστείτε με τους ανθρώπους που γνωρίζετε, τότε πρέπει να προβληματιστείτε.

2# «Ζυγίζεις» κάθε απόφαση με βάση το αν θα κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους ή όχι. Μάλλον ξέρεις την φράση που λέει: «Μπορείς να ευχαριστήσεις μερικούς από τους ανθρώπους όλη την ώρα, μπορείς να ευχαριστήσεις όλους τους ανθρώπους κάποιες φορές, αλλά δεν μπορείς να ευχαριστήσεις όλους τους ανθρώπους όλη την ώρα»;

Λοιπόν, μερικοί άνθρωποι προσπαθούν απεγνωσμένα να κάνουν ακριβώς αυτό, παρόλο που κατά βάθος γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τα ενδιαφέροντα και τις τάσεις των άλλων ανθρώπων, αλλά είναι απίστευτα αγχωτικό να προσπαθείτε να κάνετε τους πάντες ευχαριστημένους με κάθε απόφαση που παίρνετε. Είτε διακοσμείτε το διαμέρισμά σας, είτε επιλέγετε το μενού για μεσημεριανό γεύμα είτε αποφασίζετε μια ξένη γλώσσα για να μάθετε, δεν είναι πιο σημαντικό να επιλέξετε την επιλογή που σας κάνει πιο χαρούμενους και σας εμπνέει περισσότερο; Αφήστε στην άκρη τι λένε οι άλλοι.

3# Φοράς αυτό που νομίζεις ότι «πρέπει» και όχι αυτό που σου αρέσει. Όταν ανοίγετε την ντουλάπα σας, ενθουσιάζεστε με αυτό που βλέπετε εκεί μέσα; ‘Η απλά έχεις μαζέψει ρούχα που αρέσουν… σε άλλους; Είναι κατανοητό ότι μπορεί να υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας εκεί που εργάζεστε. Σε τελική ανάλυση, αν εργάζεστε σε ένα γραφείο, πιθανότατα θα πρέπει να έχετε ένα business casual στιλή ακόμα και πιο επίσημα ρούχα, οπότε το να φορέσετε ένα… φόρεμα με φτερά νεράιδας μπορεί να μην είναι μια καλή επιλογή. Αλλά υπάρχει πάντα κάποιος τρόπος να εκφράσετε την δική σας οπτική, ακόμα κι αν είναι απλώς με ένα διασκεδαστικό ζευγάρι παπούτσια ή ένα υπέροχο αξεσουάρ.

4# Κάνεις πράγματα που μισείς για να αποφύγεις την αποδοκιμασία ή τον χλευασμό. Πάρα πολλοί άνθρωποι παγιδεύονται σε σχέσεις ή γάμους που μισούν, ή δουλειές που δεν τους αρέσουν, ή ακόμα και σε γειτονιές που τους πνίγουν, γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες και τις προσδοκίες των άλλων για τη ζωή τους. Σας ακούγεται καθόλου οικείο αυτό; Μήπως σπούδασες κάτι που έκανε την οικογένειά σου ευτυχισμένη, και όχι αυτό που πραγματικά ήθελες να ακολουθήσεις; Αγαπάτε την καριέρα σας; Ή εργάζεστε σε μια δουλειά που μισείτε, αλλά ο τίτλος εργασίας σας εντυπωσιάζει τους άλλους κάθε φορά που τον αναφέρετε;

Πιστεύεις ότι οι γύρω σου θα σε συμπαθούν λιγότερο αν έκανες αλλαγές που σου επιτρέπουν να ζεις περισσότερο την ζωή που θες;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 1 =