αρχικηVIRALΤέσσερα καθημερινά πράγματα που δημιουργήθηκαν για εντελώς διαφορετικές χρήσεις

Τέσσερα καθημερινά πράγματα που δημιουργήθηκαν για εντελώς διαφορετικές χρήσεις

Είναι πράγματα που χρησιμοποιούμε συχνά στην καθημερινότητα μας. Και όμως, αρχικά δημιουργήθηκαν για εντελώς διαφορετικές χρήσεις, από αυτές που συνηθίζουμε σήμερα. Το αμερικανικό bright side έφτιαξε μία τέτοια λίστα, με πράγματα που αλλιώς ξεκίνησαν και… αλλιώς εξελίχθηκαν. Εδώ είναι 4 από αυτά.

Facebook

Σε αρκετούς είναι γνωστό ότι το Facebook προοριζόταν να λειτουργεί ως μια πλατφόρμα όπου οι φοιτητές του Χάρβαρντ (αλλά και φοιτητές από άλλα μέρη) θα μπορούσαν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Τώρα το χρησιμοποιούν αμέτρητοι άνθρωποι ανά τον κόσμο.

Τακούνια

11 Ordinary Things That Were Meant to Be Used in a Totally Different Way

Και όμως, ανακαλύφθηκαν για τους αναβάτες. Τους βοηθούσαν να κρατούν σταθερά τα πόδια τους στους στον αναβολέα, ειδικά όταν έκαναν ιππασία όρθιοι.

Αεροπλάστ

11 Ordinary Things That Were Meant to Be Used in a Totally Different Way

Είναι το γνωστό πλαστικό με τις φυσαλίδες, που έχει σώσει κόσμο και λαό όταν πρόκειται για την προστασία των αντικειμένων κατά την αποστολή τους ή τη μετακόμιση. Όπως αρχικά οι άνθρωποι που το ανακάλυψαν ήθελαν να φτιάξουν μια ταπετσαρία που να πλένεται. Το 1957 λοιπόν οι Αμερικανοί μηχανικοί, Άλφρεντ Φίλντινγκ και Μαρκ Χαβάνες ένωσαν δύο κουρτίνες μπάνιου, για να δουν τι θα γίνει. Τελικά τον εγχείρημα δεν πήγε και τόσο καλά, γιατί μπήκε αέρας ανάμεσα στις κουρτίνες με αποτέλεσμα να κάνει πολλές φυσαλίδες. Βλέποντας ότι αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ταπετσαρία, τους ήρθε μια άλλη ιδέα: θα ήταν τέλειο υλικό συσκευασίας. Ο πρώτος τους πελάτης ήταν η IBM που χρησιμοποίησε την ανακάλυψή τους για να προστατεύσει τους υπολογιστές της κατά την μεταφορά.

Ηλεκτρικό στυλό ή τατουάζ

11 Ordinary Things That Were Meant to Be Used in a Totally Different Way

Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον ήταν αυτός που έκανε την ανακάλυψη του ηλεκτρικού στυλό. Χρησιμοποιήθηκε για την αντιγραφή εγγράφων και ήταν πολύ δημοφιλές μεταξύ των επιχειρήσεων.

Το 1891, ο Σάμιουελ Ο’Ρέιλι, εκσυγχρόνισε λίγο το μηχάνημα και άρχισε να το χρησιμοποιεί για να κάνει τατουάζ. Ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει πολύ, ακόμα και σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 15 =