αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέσσερα «εναλλακτικά» social media που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την επιχείρηση σου

Τέσσερα «εναλλακτικά» social media που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την επιχείρηση σου

Τα social media είναι ένα χρήσιμο εργαλείο marketing και customer service για τις περισσότερες επιχειρήσεις και μια πολύ ενδιαφέρουσα πλατφόρμα επικοινωνίας απευθείας με τους καταναλωτές. Όμως social media υπάρχουν πολλά και είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Σίγουρα θα γνωρίζετε το Facebook και το Instagram, υπάρχουν όμως κι άλλα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής αλλά και στις δικές σας καθημερινές διεργασίες.

Το Quora για παράδειγμα, το οποίο ξεκίνησε το 2009, θα μπορούσε να σε βοηθήσει ιδιαίτερα στην επικοινωνία με τους πελάτες σου. Ιδρύθηκε από έναν CTO του Facebook και έχει αρκετή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Στο Quora μπορείτε κυρίως να θέσετε ερωτήματα στους πελάτες σας αλλά και να δεχτείτε επίσης. Αν είστε, για παράδειγμα, κάποιος εκπαιδευτικός οργανισμός, κάποια οικονομική εταιρία ή γενικά κάποια επιχείρηση που δέχεστε πολλές ερωτήσεις καθημερινά θα μπορούσατε μέσω του Quora να αναπτύξετε το engagement σας αλλά και να αυξήσετε το πελατολόγιο σας. Τέλος, μέσω του Quora μπορείτε να ενημερωθείτε και για θέματα που σας απασχολούν ή θέλετε απλά να ενημερωθείτε.

social media

Ένα ακόμα social media που είναι έξτρα βοηθητικό για επιχειρήσεις είναι το Vimeo. Είναι ένας αντικαταστάτης του YouTube με πολλά πλεονεκτήματα και ένα κοινό που κάθε μέρα αυξάνεται όλο και περισσότερο. Καταρχάς, δεν υπάρχουν διαφημίσεις που προηγούνται των videos, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε για ανυπόμονους θεατές που απομακρύνονται από την ιστοσελίδα πριν καν ξεκινήσει το δικό σας video. Επίσης, το Vimeo πέρα από το ότι περιέχει περιεχόμενο υψηλής ποιότητα, έχει τη δυνατότητα να σου βελτιστοποιεί την ποιότητα των βίντεο σου. Τέλος, με το Vimeo Pro για τις επιχειρήσεις μπορείτε να προσθέσετε το δικό σας λογότυπο στον video player, να δημιουργήσετε το δικό σας φινάλε, ακόμα και να χρησιμοποιήσετε players τρίτων για να παρουσιάσετε τη δουλειά σας.

social media

Επίσης, το WeChat είναι ένα ακόμα τρομερό social media που ήρθε από την Κίνα και έχει ήδη κερδίσει πολλούς χρήστες. Μία από τις κυριότερες χρήσεις του WeChat είναι φυσικά η ανταλλαγή μηνυμάτων. Η εφαρμογή λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως και το WhatsApp, καθώς υπάρχει λίστα των συζητήσεων με φίλους και γνωστούς. Οπότε μπορείτε να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας ή να τους στέλνετε κάποιες προσφορές. Το πιο εντυπωσιακό είναι όμως ότι οι χρήστες μπορούν να ολοκληρώσουν οικονομικές συνδιαλλαγές μέσω της εφαρμογής. Δυστυχώς, αυτό ακόμα δεν έχει έρθει στην Ελλάδα αλλά φημολογείται ότι θα γίνει σύντομα.

social media

Τέλος, ένα social media που ξεκίνησε πολύ πρόσφατα και κάνει ακόμα τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα είναι το BEAM START και είναι η αντικατάσταση του LinkedIn. Ουσιαστικά μέσω του συγκεκριμένου app μπορείτε να επεκτείνετε το επαγγελματικό σας δίκτυο καθώς θα συναντήσετε Διευθύνοντες Συμβούλους, Επενδυτές, Δημιουργικούς Επαγγελματίες και Βιομήχανους. Τέλος, λαμβάνετε αυτόματα ενημερώσεις για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, επενδύσεις (κερδοφόρες προσφορές) ή σταδιοδρομίες (νέες θέσεις εργασίας σε άλλες χώρες).

social media

Πηγή: secnews.gr

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 6 =