αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα δύσκολα μαθήματα, που μάλλον θα τα αντικρίσεις πολλές φορές στη ζωή σου

Τέσσερα δύσκολα μαθήματα, που μάλλον θα τα αντικρίσεις πολλές φορές στη ζωή σου

Πόσες φορές χρειάζονται, για να μάθει κάποιος το ίδιο μάθημα; Η ζωή δεν είναι checklist. Επειδή έκανες κάτι μια φορά, δεν σημαίνει ότι έλαβες τα χρήσιμα μαθήματα, και άρα δεν θα επαναληφθεί ξανά. ‘Η επειδή κάποτε ήσουν σπουδαίος σε κάτι, δεν σημαίνει ότι θα είσαι για πάντα. Όλα στη ζωή φαίνονται στην πράξη. ‘Η επιβεβαιώνονται ή διαψεύδονται.

Θα έχεις ίσως διαπιστώσει, ότι μερικά από τα δυσκολότερα μαθήματα στην ζωή, επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. Μέχρι να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο ώστε να εξελιχτείς και να δεις τα πράγματα από διαφορετική οπτική. Το inc.com κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα, και παραθέτει μερικά δύσκολα μαθήματα που μοιάζουν… επαναλαμβανόμενα στη ζωή μας. Εδώ είναι 4 από αυτά.

1# Ο «εύκολος δρόμος» καταλήγει να είναι ο πιο δύσκολος: Αν κάτι σου φαίνεται υπερβολικά ωραίο για να είναι αληθινό, μάλλον πρέπει να προβληματιστείς. Τα πράγματα που προσφέρονται δωρεάν… στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δωρεάν. Αν λοιπόν ο δρόμος που έχεις επιλέξεις για να φτάσεις στον στόχο σου, φαίνεται πολύ εύκολο, ψάξε καλύτερα και ίσως να βρεις πολλά κρυφά εμπόδια.

2# Οι μικρές καθημερινές συνήθειες, είναι συχνά πιο σημαντικές από τους μεγάλους στόχους: Πολλοί άνθρωποι κάνουν ένα λάθος. Κάνουν μεγάλα σχέδια, και περιμένουν ότι με έναν μαγικό τρόπο αυτά θα πραγματοποιηθούν. Ότι δηλαδή «μια ημέρα» θα ξυπνήσουν και θα είναι π.χ. εκατομμυριούχοι. Κάπως έτσι παραβλέπουν ότι η προσπάθεια τους πρέπει να ξεκινήσει τώρα! Και όχι κάποια στιγμή στο μέλλον. Ξεκίνα με μικρές καθημερινές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά.

3# Είσαι η αντανάκλαση των ανθρώπων γύρω σου: Το έχουμε ξανά πει. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Όπως λέει ο business γκουρού, Tim Ferriss, είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε περισσότερη παρέα. Επέλεξε λοιπόν ποιους θέλεις να έχεις δίπλα σου. Ποιες νέες επαφές πρέπει να κάνεις, και ποιες άλλες πρέπει να αφήσεις πίσω.

4# Δεν γίνεται να είσαι πάντα ο ίδιος: Πολλές φορές επιλέγουμε την «ασφάλεια». Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό, αλλά αν πορεύεσαι πάντα σε αυτό τον δρόμο, είναι σίγουρο ότι δεν θα εξελιχτείς. Είναι σαν να πας στο γυμναστήριο, και να κάνεις συνεχώς τις ίδιες ασκήσεις. Από ένα σημείο και μετά, θα είσαι τόσο άνετος που δεν θα κερδίζεις τίποτα. Προσπάθησε να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου, με στόχο να πας στο «επόμενο επίπεδο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =