αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα απλά tips για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο μέσα στο 24ωρο σου

Τέσσερα απλά tips για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο μέσα στο 24ωρο σου

Είσαι από αυτούς που πάντα παραπονιούνται… ότι δεν προλαβαίνουν; Τότε μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά. Η ημέρα έχει 24 ώρες για όλους και αυτό δεν αλλάζει. Απλά κάποιοι άνθρωποι διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους, ενώ κάποιοι άλλοι «το χάνουν». Παρακάτω λοιπόν θα δεις 4 απλά tips για να διαχειρίζεσαι καλύτερα το 24ωρο σου.

Μην χάνεις χρόνο περιμένοντας
Στο ημερήσιο πρόγραμμά σου, είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγεις την αναμονή, είτε περιμένοντας το λεωφορείο, είτε περιμένοντας να συναντήσεις πελάτες είτε στο ραντεβού με τον οδοντίατρο. Προετοιμάσου ώστε να αξιοποιείς αυτό το χρόνο, είτε ενημερωνόμενος για τη δουλειά σου, είτε κανονίζοντας το ημερήσιο πρόγραμμά σου.

Η σημασία του προγραμματισμού
Ένα ακόμη βασικό εργαλείο στα χέρια σου είναι το πρόγραμμα. Κατάγραψε τις δουλειές που έχεις τόσο για την επόμενη μέρα, όσο και για τον επόμενο μήνα. Προγραμμάτισε τις δουλειές του μήνα σταδιακά στο ημερήσιο πρόγραμμα και μην ξεφεύγεις από το σχέδιό σου.

Οι προτεραιότητες
Μετά την καταγραφή, θα πρέπει να τεθούν προτεραιότητες. Αν πρέπει να γίνουν δέκα πράγματα μια δεδομένη μέρα, πόσα και ποια από αυτά θα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε; Μην «φορτώνεις» την ημέρα και το πρόγραμμά σου με πράγματα που μπορούν να περιμένουν και στην πραγματικότητα δεν έχεις καμία διάθεση να κάνεις.

Άσε πάντα λίγο κενό χρόνο
Και δεν εννοούμε απλά για να ξεκουραστείς. Τα «κενά χρονικά διαστήματα» μέσα στην ημέρα θα σου επιτρέψουν να είσαι πιο ευέλικτος, αν προκύψει κάτι έκτακτο. Αν έχεις μόνιμα φουλαρισμένο το πρόγραμμα σου, θα βγαίνεις συνεχώς εκτός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =