αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα απλά τρικ για να γίνεις πρωινός τύπος και να ξυπνάς ευκολότερα

Τέσσερα απλά τρικ για να γίνεις πρωινός τύπος και να ξυπνάς ευκολότερα

Είναι μια από τις συνήθειες που έχουν πολλοί διάσημοι επιχειρηματίες: Ξυπνούν νωρίς το πρωί. Κάπως έτσι είναι πιο παραγωγικοί, «μεγαλώνουν» την ημέρα τους και δουλεύουν σε ώρες που πολλοί άλλοι άνθρωποι κοιμούνται. Άρα δουλεύουν με λιγότερους περισπασμούς.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα: Πολλοί είναι αυτοί που δυσκολεύονται να ξυπνούν νωρίς το πρωί. Παρακάτω θα δεις μερικά tips που μπορούν να σε βοηθήσουν, αν είσαι σε αυτή την κατηγορία. Το αμερικανικό Success.com έφτιαξε μια λίστα με τα απλά τρικ για να γίνεις πρωινός τύπος και να ξυπνάς πιο εύκολα το πρωί.

1# Δημιούργησε μια βραδινή ρουτίνα. Το πιο σημαντικό για να ξυπνήσεις νωρίς, είναι να κοιμηθείς σωστά. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το να πας νωρίς στο κρεββάτι. Είναι επίσης σημαντικό να θέσετε στόχους για τον εαυτό σας πριν κοιμηθείτε. Σύμφωνα με τη συγγραφέα και σύμβουλο παραγωγικότητας Helene Segura, η δημιουργία μιας λίστας τριών πραγμάτων που θέλετε να ολοκληρώσετε την επόμενη μέρα ονομάζεται «απελευθέρωση του μυαλού» και μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και να ξυπνήσετε πιο εστιασμένοι το πρωί. Να θυμάστε επίσης, ότι ο ορισμός της ρουτίνας είναι «μια ακολουθία ενεργειών που ακολουθούνται τακτικά», που σημαίνει ότι δεν την αλλάζετε. Οι ρουτίνες βοηθούν το σώμα σας να γνωρίζει πότε πρέπει να «απενεργοποιηθεί», γεγονός που καθιστά τον ύπνο πιο εύκολο.

2# Βάλε το πρωινό ξύπνημα σταδιακά στη ζωή σου. Μην ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία ρυθμίζοντας το ξυπνητήρι σας δύο ώρες νωρίτερα από το συνηθισμένο και να περιμένετε να σηκωθείτε – γιατί δεν θα το κάνετε. Προσαρμόστε σταδιακά την ώρα του ύπνου σας και του χρόνου αφύπνισης, ώστε η αλλαγή να μην είναι βίαιη. Είναι καλύτερο να το πας σταδιακά. Βάλε το ξυπνητήρι σου 10 λεπτά νωρίτερα. Και την επόμενη ημέρα 10 λεπτά ακόμα πιο νωρίς κοκ. Μέχρι να φτάσεις στο σημείο που θες.

3# Άσε το scrollάρισμα. Πιθανότατα το ξυπνητήρι είναι στο smartphone σου. Εδώ είναι μια παγίδα. Ακριβώς επειδή το έχεις δίπλα στο κρεββάτι σου είναι πιθανό να τσεκάρεις συνεχώς τα emails σου και τις ειδοποιήσεις στα social media. Αλλά αυτό μπορεί να σε βγάλει… εκτός πλάνου. Και σίγουρα θα δυσκολέψει το πρωινό ξύπνημα σου.

4# Άθληση. Αυτό ίσως μοιάζει δύσκολο για όσους ξυπνούν το πρωί και έχουν χρόνο μόνο για να ντυθούν και να φύγουν. Ωστόσο, η άθληση είναι ο Νο1 τρόπος για να ξεκινήσεις θετικά την ημέρα σου. Δεν είναι ανάγκη να πας στο γυμναστήριο και να «λιώσεις». Μπορείς να κάνεις κάτι πιο χαλαρό. Ένα περπάτημα στο κοντινότερο πάρκο ή ένα χαλαρό τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να «ξυπνήσει». Και θα είσαι πιο υγιής σε βάθος χρόνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =