αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα απλά σημάδια για να καταλάβεις έναν ψεύτικο φίλο

Τέσσερα απλά σημάδια για να καταλάβεις έναν ψεύτικο φίλο

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Και έχει σημασία ποιους φίλους έχει επιλέξει να βάλεις δίπλα σου. Οι πραγματικοί φίλοι είναι εκεί για εσάς όταν τους χρειάζεστε, είναι διασκεδαστικοί και υποστηρικτικοί. Θα σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές όταν είσαι μπροστά σε ένα πρόβλημα.

Υπάρχουν όμως και οι ψεύτικοι φίλοι. Αυτοί δεν θα σε βοηθήσουν σε κάτι. Το αντίθετο: Κοιτούν μόνο τον εαυτό τους και μάλλον θα σου κάνουν τη ζωή δυσκολότερη. Αλλά πως μπορείς να καταλάβεις ένα τέτοιο άτομο; Παρακάτω θα δεις 4 απλά σημάδια για να καταλάβεις έναν ψεύτικο φίλο. Αν έχεις κάποιον στον κύκλο σου που διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, ίσως πρέπει να απομακρυνθείς.

1# Εμφανίζεται μόνο όταν θέλει κάτι. Μπορεί να μην έχεις επικοινωνήσει με αυτό το άτομο για έξι μήνες ή περισσότερο, αλλά το αστείο είναι πως του ήρθες αμέσως στο μυαλό μόλις χρειάστηκε μια συγκεκριμένη δουλειά από εσένα. Θα σε εκτιμήσει αυτή τη στιγμή, σίγουρα, και θα σε ευχαριστήσει ίσως με μία πίτσα ή μπύρα, αλλά στη συνέχεια δεν θα ακούσεις ξανά για αυτόν για τουλάχιστον έξι μήνες ή έως ότου προκύψει κάτι άλλο που να χρειάζεται βοήθεια.

2# Σε έχει για… συναισθηματικό σάκο. Μήπως έχεις έναν φίλο που σου μιλάει μόνο για όσα απαίσια και καταστροφικά πράγματα συμβαίνουν στη ζωή του; Τέτοιοι άνθρωποι συχνά ρωτούν τη γνώμη σας για τις επιλογές ή την κατάστασή τους, αλλά ποτέ δεν λαμβάνουν υπόψη τη συμβουλή σας. Σε έχουν απλά για… συναισθηματικό σάκο. Μάλιστα μπορεί να σου πουν και για το πόσο καλύτερα αισθάνονται αφού σου μιλήσουν. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι όλη η αρνητικότητα να μεταφέρεται σε εσένα.

3# Όταν τον χρειάζεσαι εσύ, εξαφανίζεται. Εσύ μπορεί να είσαι πάντα εκεί για τον φίλο σου, αλλά όταν έρθει η σειρά σου να χρειαστείς βοήθεια, αυτός… εξαφανίζεται. Αν ο Χ φίλος τυχαίνει να είναι πάντα απασχολημένος όταν τον χρειάζεσαι ή αν σου δίνει υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρεί, τότε μάλλον θα πρέπει να προβληματιστείς. Πιθανόν σε έχει κοντά του μόνο για να σε χρησιμοποιεί όταν αυτός έχει ανάγκη.

4# Σε «ψαρεύει» για πληροφορίες. Κάποιοι άνθρωποι θα έρθουν στη ζωή σας και θα προσπαθήσουν να σας κάνουν φίλους μόνο και μόνο επειδή έχουν κάποιον «κρυφό σκοπό». Ένα νέο άτομο μπορεί να μπει στη ζωή σας (ακόμα και μεσω των social media) και να είναι πραγματικά πολύ ομιλητικό και πρόθυμο να σας γνωρίσει. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να αρχίσει να κάνει προσωπικές ερωτήσεις για άλλα άτομα του κύκλου σας ή άτομα στο ευρύτερο επαγγελματικό πεδίο και αν κάνετε λίγο ψάξιμο, θα διαπιστώσετε ότι έχετε έναν κοινό γνωστό – συνήθως κάποιον με τον οποίο είχατε ή έχετε μια ανθρώπινη σχέση. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να αλιεύσει συγκεκριμένες πληροφορίες για αυτό το άτομο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 5 =