αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερά ψυχολογικά λάθη που ίσως κάνεις και σε εμποδίζουν να γίνεις πλούσιος

Τέσσερά ψυχολογικά λάθη που ίσως κάνεις και σε εμποδίζουν να γίνεις πλούσιος

Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο για το αν κάποιος θα καταφέρει να αποκτήσει πολλά χρήματα στη ζωή του. Το αμερικανικό site Ready To Be Rich, εστιάζει σε κάτι πιο συγκεκριμένο, αναφερόμενο στους ανθρώπους που έχουν οικονομικά προβλήματα. «Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα οικονομικά τους προβλήματα μπορούν να αναχθούν σε κακές αποφάσεις που έχουν πάρει και συνεχίζουν να παίρνουν ασυνείδητα» σημειώνει.

Αυτοί οι άνθρωποι, διαπράττουν επανειλημμένα λάθη που συνδέονται με την ψυχολογία και το συναίσθημα, και επηρεάζουν σοβαρά την ικανότητά τους να αλλάξουν τις οικονομικές τους συνθήκες. Εδώ είναι 4 ψυχολογικά λάθη που ίσως κάνεις και σε εμποδίζουν να γίνεις πλούσιος.

Δεν διαχειρίζεσαι τον φόβο σου

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να επενδύσουν επειδή δεν θέλουν να χάσουν χρήματα. Ωστόσο, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι δεν φοβούνται να βγουν στους δρόμους και κινδυνεύουν να τους χτυπήσει αυτοκίνητο, να τους χτυπήσει κεραυνός ή να πέσουν σε ανοιχτό φρεάτιο ενώ περπατούν – όλα αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θάνατο. Γιατί; Γιατί έχουν μάθει πώς να διασχίζουν σωστά το σκηνικό στο δρόμο. Γνωρίζουν ότι η πιθανότητα να χτυπηθούν από κεραυνό είναι μικρή. Και πρέπει απλώς να προσέχουν πού περπατούν για να μην πέσουν σε ανοιχτό φρεάτιο. Για να διαχειριστείτε τον φόβο σας να χάσετε χρήματα σε επενδύσεις, χρειάζεται απλώς να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας επαρκώς. Μάθετε πώς λειτουργούν οι επενδύσεις, επιλέξτε αυτές που θέλετε να κάνετε, και παρακολουθήστε τακτικά το χαρτοφυλάκιό σας. Η εκπαίδευση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε τον φόβο σας όταν πρόκειται να επενδύσετε.

Δεν ελέγχεις την… απληστία σου

Η απληστία είναι ένας ανθυγιεινός εθισμός γιατί σε κάνει να θέλεις περισσότερα από όσα είναι απαραίτητα, γεγονός που σε θέτει σε κίνδυνο να χάσεις αυτό που ήδη έχεις. Είναι σαν… το καζίνο: Όσα και να κερδίσεις, θες ακόμα περισσότερα και δεν σηκώνεται από το τραπέζι.

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε την… απληστία σας είναι να θέσετε οικονομικούς στόχους, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πότε να εξαργυρώσετε τις επενδύσεις σας.

Ζεις απλά ελπίζοντας

Το να είσαι αισιόδοξος για το μέλλον είναι καλό, αλλά πρέπει να συνδυάζεται με δράση. Έχουμε δει πάρα πολλούς ανθρώπους να ονειρεύονται οικονομική ελευθερία, αλλά ποτέ δεν κάνουν κάτι συγκεκριμένο για να την πετύχουν. Απλώς εύχονται, και μετά περιμένουν να συμβεί κάτι καλό στη ζωή τους που θα την αλλάξει προς το καλύτερο. Το βλέπουμε σε ανθρώπους που παίζουν λαχείο κάθε μέρα. Σε ανθρώπους που επιλέγουν να βαλτώσουν στη ζωή, επειδή περιμένουν μια μεγάλη κληρονομιά στο μέλλον. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ελπίζεις ότι θα συμβούν καλά πράγματα, αλλά συνειδητοποίησε ότι το να μην κάνεις τίποτα άλλο εκτός από το να ελπίζεις, φράζει την ευτυχία σου.

Μετανιώνεις συνεχώς για πράγματα που έκανες στο παρελθόν

Όλοι μας έχουμε αυτό το συναίσθημα. Και μπορεί να προέρχεται από κάτι τόσο μικρό όσο το να χάσετε ένα πάρτι στο οποίο υποτίθεται ότι θα πηγαίνατε, ή από κάτι τόσο μεγάλο όσο το να εύχεστε να μην επενδύατε ποτέ σε μια συγκεκριμένη εταιρεία που αποδείχτηκε απάτη. Όλοι κάνουμε λάθη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όταν συμβεί ένα λάθος, αποδεχτείτε τις συνέπειες, μάθετε το χρήσιμο μάθημα και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να προχωρήσετε. Αποφύγετε να να εγκλωβίζεστε σε σκέψεις για το «τι θα έπρεπε να είχατε κάνει» και να μετανιώνετε για πράγματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + eight =