αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέλος… το τσάμπα: H Βενετία θα χρεώνει τους τουρίστες με «εισιτήριο» 5 ευρώ για να μπουν στην πόλη

Τέλος… το τσάμπα: H Βενετία θα χρεώνει τους τουρίστες με «εισιτήριο» 5 ευρώ για να μπουν στην πόλη

Σε μία τολμηρή τουριστική πολιτική αναμένεται να προχωρήσει η Βενετία. Η πόλη είναι ένας από τους πιο hot προορισμούς στον κόσμο, αλλά ακριβώς επειδή συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες, τώρα οι Αρχές θέλουν να βάλουν κάποιους… περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, όσοι τουρίστες επισκέπτονται την Βενετία, σύντομα θα χρειάζεται να πληρώνουν «εισιτήριο». Τέτοια σχέδια επρόκειτο να τεθούν σε εφαρμογή ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο έχουν αναβληθεί αρκετές φορές. Το Euronews λέει ότι οι Αρχές αυτή τη φορά θα κάνουν τη θεωρία πράξη, και σε λίγες εβδομάδες θα δούμε το νέο μέτρο. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη οριστική ημερομηνία για την έναρξη του περιοριστικού συστήματος εισόδου.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε όμως, όπως μεταδίδει το themayor.eu, είναι η τιμή του εισιτηρίου: 5 ευρώ. Θα ισχύει για μία είσοδο. Θα πρέπει να γίνει κράτηση και να πληρωθεί εκ των προτέρων μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με στοιχεία, περίπου 100.000 τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά την πόλη, πλημμυρίζοντας τα στενά δρομάκια, τα κανάλια και τις πλατείες. Οι περισσότεροι από αυτούς, ωστόσο, έρχονται μόνο για μερικές ώρες – αποβιβάζονται από κρουαζιερόπλοια (που πλέον απαγορεύεται η είσοδος τους στην παλιά πόλη) ή με άλλο τρόπο. Αυτός έχει περιγραφεί ως τουρισμός «hit-and-run» που διαταράσσει τον τοπικό ρυθμό ζωής και την τοπική κουλτούρα.

«Στόχος είναι να αποθαρρύνουμε τον μονοήμερο τουρισμό, τον τουρισμό που έρχεται και φεύγει την ίδια μέρα, κουράζοντας και αγχώνοντας την πόλη, και αντ’ αυτού ενθαρρύνουμε τον πιο αργό τουρισμό», εξήγησε η Σιμόνε Βεντουρίνι, αντιδήμαρχος της πόλης.

Οι Αρχές είναι πεπεισμένες ότι αυτή η πληρωμή για την είσοδο θα αποτρέψει πολλούς από το να έρθουν για να κάνουν βόλτες, και έτσι θα μειώσει τον περιττό συνωστισμό. Μπορεί επίσης να ανεβάσει το επίπεδο του οικονομικού προφίλ των επισκεπτών.

Οι κάτοικοι της Βενετίας φυσικά δεν θα χρειαστεί να πληρώνουν το τέλος εισόδου και θα μπορούν να πηγαινοέρχονται ελεύθερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + nine =