αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέλος το σβήσιμο κλήσεων- Τι αλλάζει στη διαδικασία

Τέλος το σβήσιμο κλήσεων- Τι αλλάζει στη διαδικασία

Τέλος στο σβήσιμο των κλήσεων αλλά και στα χαμένα πρόστιμα που βεβαιώνονται μετά από χρόνια με τον παραβάτη να καλείται να πληρώσει υπέρογκους τόκους θα θέσει η ψηφιοποίηση της διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης προστίμων από παραβάσεις του ΚΟΚ.

Σημειώνεται ότι σήμερα χρειάζονται 20 βήματα από την στιγμή που μία κλήση θα γραφτεί από το αρμόδιο Όργανο μέχρι να πληρωθεί από τον παραβάτη. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία η οποία δίνει την δυνατότητα «παρεμβάσεων» υπέρ του παραβάτη.

Στόχος, όπως μεταδίδει το Eyro2day.gr, με την συνεργασία των υπουργείων Υποδομών – Μεταφορών, Εσωτερικών αλλά και Οικονομικών καθώς και των Δήμων είναι τα βήματα να μειωθούν στα πέντε με συρρίκνωση του χρόνου που απαιτείται.

Κατόπιν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα κληθεί να θέσει σε εφαρμογή μια πλατφόρμα που θα επιτρέπει την άμεση ενημέρωση του παραβάτη με μήνυμα και την καταγραφή του προστίμου.

Με τον τρόπο αυτό θα είναι εύκολο να γνωρίζει κανείς άμεσα τις παραβάσεις, βοηθώντας και στην άμεση ενημέρωση του point system αλλά και της Εφορίας ώστε το πρόστιμο να εισπραχθεί.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ το συνολικό ύψος των προστίμων που επιβάλλονται ετησίως φτάνει περίπου τα 140 εκατ. ευρώ, τελικώς το ποσό που πληρώνεται δεν ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια!

Στο πλαίσιο αυτό ο υπάλληλος της Τροχαίας, ο οποίος θα βεβαιώνει την παράβαση θα την περνά αυτόματα μέσω τάμπλετ στο κεντρικό Μητρώο της Τροχαίας καταργώντας ουσιαστικά τη μεταγενέστερη καταγραφή του συμβάντος.

Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας έχει ενταχθεί από το υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών και στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 4 =