αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέλος τα updates για τα Windows Vista

Τέλος τα updates για τα Windows Vista

Τα Windows Vista είναι ίσως η έκδοση που έχει κυκλοφορήσει η Microsoft και η οποία δέχτηκε την μεγαλύτερη κριτική. Η ίδια προχώρησε γρήγορα παρακάτω, αλλά έπρεπε να συνεχίσει την παροχή υποστήριξης στο OS. Δέκα χρόνια αργότερα η Microsoft ανακοινώνει ότι βάζει τέλος στην υποστήριξη των Windows Vista.

Αυτό θα γίνει από 11 Απριλίου. Πρακτικά σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα παίρνουν σημαντικά security και software updates, όπως σημειώνει το Techblog.gr.

Βεβαίως όσοι έχουν υπολογιστές με Windows Vista θα μπορούν να συνεχίσουν να τους χρησιμοποιούν κανονικά, αλλά θα είναι πιο ευάλωτοι, μιας και η Microsoft δεν θα παρέχει updates ασφαλείας. Επιπλέον, ο Internet Explorer 9 δεν υποστηρίζεται πλέον, άρα και το σερφάρισμα δεν θα είναι ιδιαίτερα ασφαλές.

Τα Windows Vista έχουν λιγότερο από 1% της παγκόσμιας αγοράς και η λύση την οποία προσφέρει η Microsoft αυτή τη στιγμή είναι τα Windows 10. Η εταιρεία κάνει ότι μπορεί για να πείσει τους χρήστες να αναβαθμιστούν, έχοντας ξεπεράσει τις 400 εκατ. συσκευές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − three =