αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέλος τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια σε μετρό και τραμ

Τέλος τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια σε μετρό και τραμ

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ λόγω του κορωνοϊού, αναστέλλονται τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό και του Τραμ.

Στην αναστολή από αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας των μεταμεσονύχτιων δρομολογίων στις γραμμές 2 και 3 του μετρό καθώς επίσης και των αντίστοιχων του τραμ προχωρεί η ΣΤΑΣΥ στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Τα τελευταία δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 θα αναχωρούν πλέον στις 00.20, ενώ οι επιβάτες πρέπει να θυμούνται ότι όσον αφορά το τραμ, λειτουργεί μόνο η γραμμή Βούλα – Κασομούλη.

Επιπλέον, ο ΟΑΣΑ προχωρά και στην μείωση της συχνότητας των δρομολογίων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Σε ό,τι αφορά τις γραμμές 2 και 3 του μετρό, τα δρομολόγια θα εκτελούνται από την έναρξη της βάρδιας έως τις 06.30 το πρωί ανά 10 λεπτά, από 06.30 έως 22.00 ανά 7 λεπτά και από τις 22.00 έως τη λήξη της βάρδιας ο χρόνος διέλευσης των συρμών θα είναι στα 10 λεπτά.
Οι συχνότητες των δρομολογίων στη γραμμή 1 του μετρό (ΗΣΑΠ), θα είναι από τις 05.30 πρωί έως τις 22.00 το βράδυ ανά 7,5 λεπτά και από τις 22.30 έως τη λήξη της βάρδιας η κυκλοφορία των συρμών θα κυμαίνεται από 11,5 λεπτά έως 15 λεπτά. Τα δρομολόγια του Τραμ, σημειωτέον  διεξάγονται μόνο στη Γραμμή 5 (Πλάτωνας), από τη στάση Ασκληπιείο Βούλας έως τη στάση Κασομούλη θα πραγματοποιούνται κάθε 11 λεπτά από τις 05.30 έως και 21.00 και από 21.00 έως λήξη βάρδιας κάθε 12 λεπτά.  Ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ έχουν μειωθεί αισθητά καθώς έχει τεθεί σε λειτουργία το ωράριο του Σαββάτου τις καθημερινές και το θερινό ωράριο τις Κυριακές, ενώ από την προσεχή εβδομάδα τα δρομολόγια δεν αποκλείεται να μειωθούν κι άλλο δεδομένου ότι η επιβατική κίνηση εκτιμάται ότι έχει ήδη μειωθεί κατά περίπου 70%. Αλλωστε δεδομένου του περιορισμού των μετακινήσεων και των κλειστών καταστημάτων οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προτείνουν ήδη η λειτουργία της δημόσιας συγκοινωνίας να γίνεται μόνο έως τις 10 το βράδυ.

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics, την ιστοσελίδα της τηλεματικής, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185. Αναλυτικές πληροφορίες με τον επικαιροποιημένο πίνακα των δρομολογίων των μέσων σταθερής τροχιάς υπάρχουν στον ιστότοπο της ΣΤΑΣΥ στην ενότητα «ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΤΕ» (http://stasy.gr/index.php?id=67)

Πηγή: Εθνος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 7 =