αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέλος ο Jeff Bezos από CEO της Amazon

Τέλος ο Jeff Bezos από CEO της Amazon

Μετά από πολλά χρόνια, ο Jeff Bezos αποχωρεί από τη θέση του CEO της Amazon. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρία το βράδυ της Τρίτης και το μεταδίδει το CNBC. Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος αναμένεται να αναλάβει την θέση του Executive Chair. Ενώ τη θέση του CEO στον τεχνολογικό κολοσσό θα αναλάβει ο Andy Jassy (μέχρι τώρα CEO της Amazon Web Services).

Η αλλαγή σκυτάλης αναμένεται να γίνει το τρίτο 3μηνο του 2021.

«Η Amazon είναι αυτό που είναι λόγω της καινοτομίας. Κανουμε τρελά πράγματα μαζί, και τα μετατρέπουμε σε φυσιολογικά. Πραγματοποιήσαμε τις πρωτοποριακές κριτικές πελατών, εξατομικευμένες προτάσεις, απίστευτα γρήγορη αποστολές μέσω της Prime, αγορές Just Walk Out, Climate Pledge, Kindle, Alexa, marketplace, υποδομή cloud computing, Career Choice και πολλά άλλα», δήλωσε ο Jeff Bezos.

Και συνέχισε: «Εάν το κάνετε σωστά, λίγα χρόνια μετά από μια εκπληκτική εφεύρεση, το νέο πράγμα έχει γίνει φυσιολογικό. Οι άνθρωποι ”χασμουριούνται”. Αυτό το ”χασμουρητό” είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που μπορεί να λάβει ένας εφευρέτης. Όταν εξετάζετε τα οικονομικά μας αποτελέσματα, αυτό που βλέπετε είναι τα μακροπρόθεσμα αθροιστικά αποτελέσματα της εφεύρεσης. Αυτήν τη στιγμή βλέπω την Amazon στο πιο υψηλό επίπεδο καινοτομίας, καθιστώντας την ιδανική στιγμή για αυτήν τη μετάβαση». Ενώ καλωσόρισε τον Andy Jassy στον ρόλο του CEO.

Ο Jeff Bezos είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την Amazon από το μηδέν το 1994. Πλέον η εταιρία έχει μια αξία που φτάνει τα 1,6 τρισ. δολάρια. «Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε πριν από περίπου 27 χρόνια. Η Amazon ήταν μόνο μια ιδέα και δεν είχε όνομα. Η ερώτηση που έκανα πιο συχνά εκείνη τη στιγμή ήταν, “Τι είναι το Διαδίκτυο;”. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να το εξηγώ αυτό, εδώ και πολύ καιρό», λέει ο Jeff Bezos τώρα.

«Δεν γνωρίζω άλλη εταιρεία με ένα ιστορικό εφευρέσεων τόσο καλό όσο αυτό της Amazon και πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην πιο εφευρετική μας στιγμή. Ελπίζω να είστε τόσο περήφανοι για την εφευρετικότητα μας, όσο είμαι και εγώ. Νομίζω ότι πρέπει να είστε», σημειώνει ο Bezos απευθυνόμενος στους εργαζομένους της εταιρίας.

Συμπληρώνοντας: «Θεωρώ ότι η δουλειά μου έχει νόημα και είναι διασκεδαστική. Δουλεύω με τους πιο έξυπνους, πιο ταλαντούχους, πιο έξυπνους συμπαίκτες. Όταν οι καιροί ήταν καλοί, ήσασταν ταπεινοί. Όταν οι καιροί ήταν δύσκολοι, ήμασταν δυνατοί και υποστηρικτικοί και κάναμε ο ένας τον άλλον να γελάσει. Είναι χαρά να δουλεύω σε αυτήν την ομάδα».

Ενώ δίνει και μια συμβουλή: «Συνεχίστε να είστε εφευρετικοί και μην απελπίζεστε όταν η ιδέα φαίνεται τρελή στην αρχή. Θυμηθείτε ότι πρέπει να έχετε φαντασία. Αφήστε την περιέργεια να είναι η πυξίδα σας. Είναι η Day 1».

Παράλληλα, η Amazon ανακοίνωσε τα νέα οικονομικά της αποτελέσματα. Κατά το τέταρτο 3μηνο του 2020 και μέσα στην πανδημία, η Amazon κατέγραψε έσοδα- ρεκόρ που έφτασαν στα 125,56 δισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεπέρασε το «φράγμα» των 100 δισ. δολαρίων σε τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 7,2 δισ. δολάρια.

Για το 2020 οι πωλήσεις της Amazon αυξήθηκαν 37% σε ετήσια βάση φτάνοντας στα 380,06 δισ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =