αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέλος οι ενοχλητικές telemarketing κλήσεις στο WhatsApp

Τέλος οι ενοχλητικές telemarketing κλήσεις στο WhatsApp

Το WhatsApp, η πασίγνωστη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων, θα αποκτήσει προσεχώς μια νέα λειτουργία για να περιορίσει τις telemarketing και spam κλήσεις που ταλαιπωρούν εκατομμύρια χρήστες.

Συγκεκριμένα, το WhatsApp θα προσθέσει μια νέα επιλογή που θα επιτρέπει το αυτόματο μπλοκάρισμα όλων των εισερχόμενων κλήσεων από άγνωστους αριθμούς. Η λειτουργία αυτή εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από μερικούς μήνες, αλλά πλέον ξεκινάει η ευρύτερη διάθεσή της, αρχικά για έναν περιορισμένο αριθμό beta δοκιμαστών, με την έκδοση 2.23.10.7 της Android εφαρμογής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του WABetaInfo, η νέα επιλογή μπορεί να βρεθεί μέσα στις Ρυθμίσεις -> Απόρρητο. Προφανώς, η ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού σταματά τις κλήσεις από αριθμούς που δεν είναι αποθηκευμένοι στις επαφές, υπάρχει όμως μια ιδιαιτερότητα. Οι κλήσεις αυτές θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στην σχετική καρτέλα, επιτρέποντας στους χρήστες να εντοπίζουν τυχόν γνωστούς με τους οποίους όντως θέλουν να επικοινωνούν, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν ακόμη τον αριθμό τους στις επαφές τους.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε πότε αυτή η πολύ χρήσιμη λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη για όλους, ωστόσο αν οι δοκιμές κυλίσουν ομαλά, σίγουρα η στιγμή αυτή δε θα αργήσει. Γενικότερα, το WhatsApp εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών τελευταία, αφού πρόσφατα δοκίμασε στην beta έκδοση του app και μια νέα κάτω μπάρα πλοήγησης, καθώς και οπτικές προσαρμογές για τη βελτίωση της ορατότητας των αναπάντητων κλήσεων.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − two =