αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέλος εποχής για την ΑΝΕΚ. Περνά στα «χέρια» της Attica Group

Τέλος εποχής για την ΑΝΕΚ. Περνά στα «χέρια» της Attica Group

Σε συμφωνία με τους μεγαλύτερους πιστωτές και μετόχους που εκπροσωπούν ποσοστό 57,70% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΚ κατέληξε η ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.

Ειδικότερα, η “ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” (εφεξής η “ATTICA” ή η “Εταιρία”) ανακοίνωσε σήμερα ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της Εταιρίας και

-των μεγαλυτέρων πιστωτών (“ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.”, “ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, “ASTIR NPL FINANCE 2020-1 DESIGNATED ACTIVITY COMPANY”, “CROSS OCEAN AGG COMPANY I”) και

-μετόχων που εκπροσωπούν ποσοστό 57,70% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου (“ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.”, “ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, “ATTICA BANK”, “CROSS OCEAN AGG COMPANY I” και “VΑRΜΙΝ Α.Ε.Β.Ε.”) της “ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ” (εφεξής η “ΑΝΕΚ”) με περιεχόμενο:

α) τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΑΝΕΚ από τη Εταιρία με σχέση ανταλλαγής μία (1) κοινή ή προνομιούχο μετοχή της ΑΝΕΚ προς 0,1217 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της ATTICA και

β) την καταβολή του ποσού των 80.000.000 ευρώ προς πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του δανεισμού της ΑΝΕΚ προς τους ανωτέρω πιστωτές (ανεξόφλητο κεφάλαιο ύψους € 236.419.251,23 ευρώ πλέον του συνόλου ανεξόφλητων τόκων ως την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής) από το ενοποιημένο σχήμα που θα προκύψει κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.

Η συμφωνία απεστάλη χθες (20.9.2022) από τους νομικούς συμβούλους προς υπογραφή από τους εκπροσώπους των συμβαλλόμενων μερών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών θα συγκληθούν σύμφωνα με το νόμο και τα καταστατικά τους για να αποφασίσουν σχετικά με την έναρξη και τις επιμέρους παραμέτρους της διαδικασίας συγχώνευσης. Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής θα συζητηθεί εν συνεχεία στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών και θα επιβεβαιωθεί με έκθεση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα για το δίκαιο και εύλογο. Η συγχώνευση θα τεθεί προς έγκριση από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο εταιριών.

Η συναλλαγή υπόκειται πέραν της έγκρισης των αρμοδίων οργάνων των δύο εταιριών στους συνήθεις στις περιπτώσεις αυτές όρους και αιρέσεις (λήψη έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και κάθε άλλη τυχόν απαιτούμενης έγκρισης ή άδειας).

Η Εταιρία εκτιμά ότι η συναλλαγή θα αποβεί προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων και των προμηθευτών των δύο εταιριών και της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας γενικότερα.

Η παρούσα Ανακοίνωση αποτελεί ταυτόχρονα και απάντηση στην από 20.9.2022 επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή σχετικό δημοσίευμα ιδίας ημερομηνίας στον έντυπο τύπο, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =