αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣύψας: Για ποιους μπορεί να επιστρέψει το SMS στο 13033

Σύψας: Για ποιους μπορεί να επιστρέψει το SMS στο 13033

Με την πανδημία να ξαναδείχνει τα “δόντια” της και τα κρούσματα των τελευταίων ημερών στη χώρα να φτάνουν σταθερά σε τριψήφια νούμερα, η επιστημονική κοινότητα εξετάζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να ανακοπεί η θανατηφόρα πορεία του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Σύψας, καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, αποκάλυψε στο TheTOC, ότι “υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει το sms σε περιοχές που υπάρχει μεγάλο φορτίο επιδημιολογικό και θα αφορά κυρίως ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους”.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων το οποίο ενδεχομένως να μην γίνει με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις περιοχές. “Αυτό το οποίο βλέπω ως το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρχουν γεωγραφικές διαφορές. Δηλαδή, σε περιοχές με μικρό επιδημιολογικό φορτίο που δεν υπάρχουν κρούσματα, τα παιδιά θα επιστρέψουν κανονικά στα σχολεία τους, απλώς φορώντας μάσκα καθόλη τη διάρκεια του σχολείου όπως και οι δάσκαλοι. Σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο ενδεχομένως θα υπάρξει το σύστημα που είχαμε τον περασμένο Μάιο που άνοιξαν τα σχολεία, δηλαδή εκ περιτροπής διδασκαλία, εξ αποστάσεως κλπ” τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 3 =