αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣύψας: Αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα, σε 10 ημέρες πάμε σε lockdown στην Αττική

Σύψας: Αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα, σε 10 ημέρες πάμε σε lockdown στην Αττική

Ανήσυχος για την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού και βέβαιος ότι το lockdown είναι στο τραπέζι εμφανίστηκε ο Νίκος Σύψας.

Αναφερόμενος στην πορεία των κρουσμάτων, που και χθες ξεπέρασαν τα 300, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας είπε στην την τηλεόραση του ΑΝΤ1, ότι η εικόνα δεν είναι καλή και πως τα δεδομένα πλέον αλλάζουν. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος επισήμανε ότι το lockdown είναι στο τραπέζι, ο κ. Σύψας τόνισε ότι «όσον αφορά την επιδημία ισχύει το “ποτέ μη λες ποτέ”».

Ο Νίκος Σύψας, μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον κορωνοϊό, επισήμανε ότι «αν χρειαστεί lockdown θα γίνει. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Αττική τότε πάμε αναμφίβολα για lockdown. Τα (σ.σ. τελευταία) μέτρα θα χρειαστούν μια εβδομάδα- δέκα ημέρες για να αποδώσουν. Αν δεν αποδώσουν τότε το επόμενο βήμα είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών».

Σε εκείνο το σημείο εξήγησε ότι «η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά. Η ανοδική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη και αυτό φαίνεται κυρίως στις διασωληνώσεις. […] Αν αφήσουμε αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται χωρίς δραστικά μέτρα, τότε θα πιεστεί πολύ το σύστημα Υγείας. Δεν θέλουμε να ξεφύγει η επιδημία».

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, οι επιστήμονες που απαρτίζουν την επιτροπή «θα δώσουμε 10 ημέρες ή δυο εβδομάδες στα νέα μέτρα που ελήφθησαν για να δούμε αν θα αποδώσουν. Αν συνεχιστεί η ανοδική τάση τότε ενδεχομένως να πάμε στο ακραίο μέτρο». Ο καθηγητής εξήγησε ότι τυχόν νέο lockdown «θα είναι μικρότερης διάρκειας».

Γι’ αυτό, προσέθεσε, «απευθύνω έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. Είναι ο καιρός για να το κάνουμε, όχι για να είμαστε χαλαροί. Τα πράγματα σοβαρεύουν».

Πηγή: Athens Voice

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + nineteen =