αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣύστημα τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει το… ψεύτικο χαμόγελο στη δουλειά

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει το… ψεύτικο χαμόγελο στη δουλειά

Έχετε εργαστεί επί 12 ώρες, νιώθετε καταβεβλημένοι, ίσως και αγανακτισμένοι; Αναμφβίβολα όλα αυτά τα συναισθήματα θα είναι «ζωγραφισμένα» στο πρόσωπό σας. Στην Κίνα, ωστόσο, κάποιοι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κρύβουν ακόμη και την κούραση. Ειδικά εάν εργάζονται για μία από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business Insider η κινεζική εταιρεία Taigusys έχει αναπτύξει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που αναγνωρίζει τα συναισθήματα. Το σύστημα εντοπίζει και παρακολουθεί τις εκφράσεις του προσώπου και δίνει αναφορές για το πώς αισθάνονται. Μεταξύ των πελατών της Taigusys είναι κολοσσοί, όπως οι Huawei, China Mobile, China Unicom και PetroChina. Δεν είναι σαφές εάν όλοι οι πελάτες της εταιρείας κάνουν χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού, αλλά υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για εκτεταμένη χρήση του.

Το Business Insider επικοινώνησε με 36 εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα πελατών της Taigusys για να ρωτήσει εάν χρησιμοποιούν το λογισμικό, αλλά καμία εξ αυτών δεν δέχθηκε να απαντήσει. 

Η Taigusys υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της ότι το σύστημα βοηθά να αντιμετωπιστούν «νέες προκλήσεις» και να «ελαχιστοποιηθούν οι διαμάχες», που προκαλούνται από συναισθηματικές και συγκρουσιακές συμπεριφορές. Ένας αλγόριθμος εξετάζει την κάθε κίνηση των μυών του προσώπου, λαμβάνει βιομετρικές ενδείξεις και τις αξιολογεί. 

Τα «καλά» συναισθήματα στο πρόγραμμα αυτό του «Μεγάλου Αδελφού» περιλαμβάνουν την ευτυχία, την έκπληξη και τη συγκίνηση. Τα «κακά» είναι η λύπη, σύγχυση, θυμός, κούραση, αηδία. Παράλληλα ο «Μεγάλος Αδελφός» μπορεί να διακρίνει πόσο συγκεντρωμένος είναι κάποιος στην εργασία, που εκτελεί. 

Πηγή: moneyreview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 2 =