αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣύντομα θα μπορείς να προσθέτεις δρόμους στα Google Maps

Σύντομα θα μπορείς να προσθέτεις δρόμους στα Google Maps

Μία νέα δυνατότητα πρόκειται να γίνει σύντομα διαθέσιμη στην εφαρμογή Google Maps, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν δρόμους που λείπουν απευθείας στο χάρτη, βελτιώνοντας έτσι την κάλυψη της υπηρεσίας σε ορισμένες περιοχές όπου οι πηγές δεδομένων της Google δεν είναι ολοκληρωμένες.

Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην web έκδοση της εφαρμογής, για desktop και όχι σε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα. Αρχικά θα προσφέρεται σε 80 χώρες. Η Google λέει ότι θα “ελέγξει” αυτές τις προτεινόμενες αλλαγές χάρτη πριν τις δημοσιεύσει ώστε να μπορούν να τις δουν κι άλλοι χρήστες.

«Όταν βλέπετε ότι ένας δρόμος λείπει στο maps.google.com, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί του πλευρικού μενού, μεταβείτε στην επιλογή “Επεξεργασία του χάρτη” ​​και επιλέξτε “Δρόμος που λείπει”. Τώρα η δύναμη για χαρτογράφηση είναι στα χέρια σας! Προσθέστε δρόμους που λείπουν σχεδιάζοντας γραμμές, μετονομάστε γρήγορα δρόμους, αλλάξτε την κατεύθυνση του δρόμου και ευθυγραμμίστε τον ξανά ή διαγράψτε λανθασμένους δρόμους.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google έχει προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να επεξεργάζονται τους χάρτες της. Η εταιρεία χρησιμοποιούσε ένα εργαλείο που ονομάζεται Χαρτογράφος, το οποίο λειτούργησε ως ένας χάρτης που επιμελήθηκε η κοινότητα της Wikipedia. Όμως, το εργαλείο αντιμετώπισε προβλήματα καθώς η εποπτεία έγινε ζήτημα και η Google τελικά το σταμάτησε το 2017. Ωστόσο, ένα περιορισμένο υποσύνολο λειτουργιών του Χαρτογράφου διατέθηκε σε ορισμένους χρήστες τους οποίους η Google αποκαλεί «Τοπικούς οδηγούς».

Οι νέες δυνατότητες επεξεργασίας χαρτών είναι πιο ακριβείς και πιο ισχυρές και θα είναι διαθέσιμες σε περισσότερα άτομα.

Στην ίδια ανάρτηση ιστολογίου που έγινε για την ανακοίνωση της νέας δυνατότητας επεξεργασίας χαρτών, η Google αποκάλυψε επίσης μια διαφημιστική προσπάθεια για να πείσει τους χρήστες Android να αφήσουν περισσότερες κριτικές για τοπικές επιχειρήσεις και επίσης εισήγαγε μια νέα δυνατότητα για τους Χάρτες που ονομάζεται “ενημερώσεις φωτογραφιών”.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − seventeen =