αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣχεδιάζεται έκτακτη φορο- απαλλαγή για τις επιχειρήσεις. Ποια είναι τα σενάρια

Σχεδιάζεται έκτακτη φορο- απαλλαγή για τις επιχειρήσεις. Ποια είναι τα σενάρια

Την παροχή μιας έκτακτης φορολογικής απαλλαγής σε όλες τις επιχειρήσεις έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Πρόκειται για μια κίνηση που χαρακτηρίζεται ως αναπτυξιακού χαρακτήρα με άμεση απόδοση για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα δουν τον φορολογικό τους λογαριασμό από φέτος να συρρικνώνεται, όπως έγινε με τον ΕΝΦΙΑ των φυσικών προσώπων.

Χθες το υπουργείο Οικονομικών έστειλε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 με μικρές αλλαγές σε σχέση με αυτό που είχε κατατεθεί στις αρχές Οκτωβρίου στη Βουλή.

Η κυβέρνηση έχει, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, συγκλίνει σε μεγάλο βαθμό με τους θεσμούς για τη μη ύπαρξη τελικά δημοσιονομικού κενού για τον επόμενο χρόνο.

Η θετική αυτή κατάληξη της διαπραγμάτευσης ξεκλειδώνει πλέον και την υλοποίηση της έκτακτης φοροαπαλλαγής για τις επιχειρήσεις που έχει εγγραφεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Το πώς θα δοθεί αυτή η έκτακτη ελάφρυνση στις επιχειρήσεις πρόκειται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πιθανόν και ημέρες προκειμένου να δοθεί και όσο το δυνατόν συντομότερα.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης φοροαπαλλαγής έχουν πέσει στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου πολλαπλά σενάρια τα οποία περιλαμβάνουν:

– την εφάπαξ επιστροφή μέρους του τέλους επιτηδεύματος σε όλα τα νομικά πρόσωπα. Το τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται σε 1.000 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα και σε 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημά τους

– την εφάπαξ μείωση του φόρου εισοδήματος για τη χρήση 2018 ο οποίος καταβάλλεται σε μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του έτους από τα νομικά πρόσωπα

– την εφάπαξ μείωση του ΕΝΦΙΑ των νομικών προσώπων για φέτος ο οποίος έχει ξεκινήσει να καταβάλλεται από τις επιχειρήσεις

Το ποσό το οποίο έχει εγγράψει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού η κυβέρνηση για την συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή ανέρχεται σε 134 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 9 =