αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣιχαίνεται τα μεγάλα meetings: Οι 5+1 κανόνες παραγωγικότητας του Elon Musk

Σιχαίνεται τα μεγάλα meetings: Οι 5+1 κανόνες παραγωγικότητας του Elon Musk

Δουλεύει αμέτρητες ώρες κάθε εβδομάδα. Και πως να τα καταφέρει αλλιώς; Μιλάμε για τον άνθρωπο που έχει στα χέρια του εταιρίες όπως η Tesla, η SpaceX και η SolarCity. Είναι αυτός που, όπως δηλώνει ο ίδιος, θα πάει τον άνθρωπο στον πλανήτη Άρη. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Elon Musk κοιμάται… στο εργοστάσιο της Tesla, έτσι ώστε να επιβλέπει από κοντά τις εργασίες.

Και πως καταφέρνει να είναι παραγωγικός μέσα σε όλο αυτό το χαοτικό περιβάλλον; Ο ίδιος αποκάλυψε σε επιστολή που έστειλε στους εργαζομένους της Tesla, 6 tips παραγωγικότητας. Τα παρουσιάζει σε άρθρο του το CNBC.

1# Αποφεύγει τα μεγάλα meetings. «Οι υπερβολικές συναντήσεις είναι η μάστιγα των μεγάλων εταιρειών και σχεδόν πάντοτε επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου. Παρακαλώ να αποφύγετε όλες τις μεγάλες συναντήσεις, εκτός κι αν είστε βέβαιοι ότι προσφέρουν αξία σε ολόκληρο το ακροατήριο. Τότε κρατήστε αυτά τα meetings πολύ σύντομα», λέει προς τους εργαζομένους του ο Musk.

2# Όχι συχνά meetings. Ο διάσημος επιχειρηματίας δεν θέλει ούτε τα συχνά meetings. «Επίσης, να απαλλαγείτε από τις συχνές συναντήσεις, εκτός αν έχετε να αντιμετωπίσετε ένα εξαιρετικά επείγον θέμα. Η συχνότητα των συναντήσεων θα πρέπει να μειωθεί γρήγορα όταν επιλυθεί το επείγον ζήτημα», αναφέρει ο Musk.

3# Φύγε από ένα meeting αν δεν προσφέρεις κάτι. Ο Musk πιστεύει ότι δεν αξίζει να συμμετέχεις σε ένα meeting στο οποίο δεν έχεις κάτι να πεις. Απλά χάνεις τον χρόνο σου αν κάθεσαι εκεί.

4# Άσε την ορολογία στην άκρη. «Μη χρησιμοποιείτε ακρωνύμια ή λέξεις για αντικείμενα, λογισμικό ή διαδικασίες στο Tesla. Σε γενικές γραμμές, οτιδήποτε απαιτεί εξήγηση εμποδίζει την επικοινωνία. Δεν θέλουμε οι άνθρωποι να πρέπει να απομνημονεύσουν ένα… γλωσσάρι για να δουλεύουν στην Tesla», τονίζει.

5# Επικοινωνήστε άμεσα, ανεξάρτητα από την ιεραρχία. «Η επικοινωνία πρέπει να ‘ταξιδέψει’ μέσω της πιο σύντομης διαδρομής που απαιτείται για να γίνει η δουλειά. Οχι μέσω της ‘αλυσίδας διοίκησης’. Οποιοσδήποτε manager προσπαθεί να επιβάλει την επικοινωνία της ‘αλυσίδας εντολών’ σύντομα θα βρεθεί να εργάζεται αλλού».

6# Ακολουθήστε την λογική, όχι τους κανόνες. «Σε γενικές γραμμές, να επιλέγετε την κοινή λογική ως οδηγό σας», λέει ο Musk προς τους εργαζομένους του. Όπως εξηγεί, δεν είναι απαραίτητο να κολλάνε σε έναν κανόνα τη εταιρίας, αν σε μια συγκεκριμένη περίπτωση αυτός οδηγεί σε αδιέξοδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =