αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυστάθηκαν οι δύο εταιρείες που θα «τρέξουν» τα 2 μεγάλα ξενοδοχεία στο Ελληνικό

Συστάθηκαν οι δύο εταιρείες που θα «τρέξουν» τα 2 μεγάλα ξενοδοχεία στο Ελληνικό

Στη σύσταση των δύο εταιρειών με στόχο την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών – οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, προχώρησαν Lamda Development και ΤΕΜΕΣ ΑΕ.

Πρόκειται για τις εταιρείες “BELT RIVIERA ΑΕ” και “MALT RIVIERA Α.Ε.” οι οποίες συστάθηκαν προ ημερών από την ΤΕΜΕΣ και την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΕ, με μετοχικό κεφάλαιο 46,5 εκατ ευρώ και 62,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Σκοπός και των δύο εταιριών είναι μεταξύ άλλων: η ίδρυση, ανέγερση, λειτουργία και εκμετάλλευση ξενοδοχείων και κάθε είδους ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων οποιοσδήποτε μορφής, καθώς και ειδικών μορφών τουρισμού, αναψυχής και αθλητισμού, σε ιδιόκτητα ή μη ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων, ιδίως, ακινήτων που βρίσκονται εντός της περιοχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικό – Αγίου Κοσμά.

Επίσης, ο σχεδιασμός, η δημιουργία, μελέτη, ανάπτυξη, κατασκευή, οργάνωση, διοίκηση, διεύθυνση, διαχείριση, εκμίσθωση, μίσθωση και εκμετάλλευση σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας (condo hotels) και εγκαταστάσεων ειδικών τουριστικών υποδομών.

Όπως είχαν ανακοινώσει οι δύο πλευρές το Νοέμβριο του 2020 η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Lamda Development, στη Μαρίνα θα αναπτυχθεί εμπορική ζώνη με πολυτελή καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά – οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανάπτυξη των μονάδων, θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα. O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =