αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣυνιδρυτής Airbnb: Η εταιρία μας είχε απορριφθεί από πολλούς επενδυτές όταν ξεκινάγαμε- Βρήκαμε χρήματα πουλώντας… κουτιά δημητριακών

Συνιδρυτής Airbnb: Η εταιρία μας είχε απορριφθεί από πολλούς επενδυτές όταν ξεκινάγαμε- Βρήκαμε χρήματα πουλώντας… κουτιά δημητριακών

Κανένα ξεκίνημα δεν είναι εύκολο. Ακόμα κι αν έχεις στα χέρια σου ένα project που ονομάζεται Airbnb. Μπορεί σήμερα να είναι ένας κολοσσός, ωστόσο όταν το εγχείρημα ξεκίναγε, οι επενδυτές δεν το έβλεπαν με ιδιαίτερα θετικό μάτι.

Όπως αποκάλυψε τώρα ο CEO και συνιδρυτής της Airbnb, Brian Chesky, η εταιρία είχε απορριφθεί από πολλούς επενδυτές κάποτε. Όταν ο Chesky και οι δύο συνιδρυτές – ο Joe Gebbia και ο Nathan Blecharczyk – ίδρυσαν την εταιρεία το 2008, οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί για την ιδέα ότι οι άνθρωποι θα προσκαλούσαν αγνώστους στα σπίτια τους για διανυκτερεύσεις. Όταν απορρίφθηκε από τον κόσμο των VC, το τρίο στράφηκε στους δικούς του πελάτες για τη συγκέντρωση κεφαλαίων, είπε ο Chesky.

Και βρήκε έναν απρόσμενο τρόπο για να μαζέψει χρήματα. Συγκεκριμένα, πούλησαν αυτοσχέδια κουτιά δημητριακών με τους τότε υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Μακέιν, ως επιλογή πρωινού στα Airbnbs. Τα δημητριακά αποδείχθηκαν δημοφιλή, πουλώντας περισσότερα από 1.000 κουτιά και φέρνοντας 30.000 δολάρια στην εταιρεία, είπε ο Chesky σε μία πρόσφατη τελετή αποφοίτησης του Stanford.

Αυτό έστρεψε το βλέμμα τουλάχιστον ενός επενδυτή προς την κατεύθυνση των 3 νεαρών επιχειρηματιών. Ο συνιδρυτής του διάσημου startup accelerator Y Combinator, Paul Graham, τους πρόσφερε μια επένδυση λόγω… των δημητριακών.

«Αν μπορείτε να πείσετε τους ανθρώπους να πληρώσουν 40 δολάρια για κουτιά δημητριακών αξίας 4 δολαρίων, ίσως, λέμε ίσως, να μπορέσετε να πείσετε αγνώστους να ζήσουν μεταξύ τους», είπε ο Graham στην τριάδα, σύμφωνα με τον Chesky.

Ο Y Combinator ήταν υπεύθυνος για μία από τις πρώτες επενδύσεις στην Airbnb, δίνοντας στην τότε startup 20.000 $ σε αντάλλαγμα για το 6% της εταιρείας, σύμφωνα με το Crunchbase.

Σήμερα, η Airbnb έχει κεφαλαιοποίηση 75,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 18 =