αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣυνιδρυτής Airbnb: «Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, να ξέρεις ότι δύο πράγματα κάνουν τη διαφορά»

Συνιδρυτής Airbnb: «Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, να ξέρεις ότι δύο πράγματα κάνουν τη διαφορά»

Από το 2008 ο Brian Chesky ξεκίνησε μια εκπληκτική πορεία προς την κορυφή. Τότε, μαζί με τους Joe Gebbia και Nathan Blecharczyk, ίδρυσε την Airbnb. Και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Η ονομασία Airbnb είναι ακρωνύμιο του αρχικού ονόματος Airbedandbreakfast.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια από τις πιο πετυχημένες πλατφόρμες που έχουμε δει, σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά από όλη αυτή τη διαδρομή, ο Brian Chesky έχει καταλήξει στα απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια επιχείριση. Αυτό δεν είναι η χρηματοδότηση, όπως ίσως υποθέσουν κάποιοι.

Μιλώντας στο αμερικανικό Entrepreneur.com, ο ίδιος τόνισε: «Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, αλλά δύο πράγματα κάνουν τη διαφορά: Να δημιουργήσεις ένα προιόν που θα αγαπήσουν οι άνθρωποι και να προσλάβεις σπουδαίους συνεργάτες».

Σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος άλλωστε, ο ίδιος έχει πει στο παρελθόν: «Χτίσε κάτι που να το αγαπούν 100 άνθρωποι. Όχι κάτι που απλά να αρέσει σε 1.000.000».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =