αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνεργασία στον τουρισμό: Στα σκαριά ελληνοτουρκικά τουριστικά πακέτα στην κρουαζιέρα

Συνεργασία στον τουρισμό: Στα σκαριά ελληνοτουρκικά τουριστικά πακέτα στην κρουαζιέρα

Ένα νέο πεδίο συνεργασιών με επίκεντρο τον τουρισμό ανοίγεται ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο χωρών στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό φόρουμ.

“Οι επισκέπτες από την Τουρκία είναι καλοδεχούμενοι, ποιοτικοί τουρίστες και θέλουμε να ενισχύσουμε το τουριστικό ρεύμα από τη γείτονα χώρα” είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Οι αξιωματούχοι έδωσαν έμφαση στην αύξηση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε ο θαλάσσιος τουρισμός και δη ο κλάδος της κρουαζιέρας. 

Ο ρόλος της κρουαζιέρας

“H κρουαζιέρα ιστορικά ήταν μία μορφή τουρισμού που ένωνε τις δύο χώρες με σημαντικά οφέλη για τις εθνικές οικονομίες” εξηγεί στο Capital.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), καπ. Γιώργος Κουμπενάς.

Όπως λέει, “η ανάπτυξη πολλών τουριστικών προορισμών στη γείτονα χώρα, όπως για παράδειγμα το Κουσάντασι, οφείλεται κυρίως στην ελληνική κρουαζιέρα, ενώ αντίστοιχα πολλοί νησιωτικοί προορισμοί στη χώρα μας, όπως η Σύμη, η Χάλκη κ.α. στηρίζονται στο θαλάσσιο τουρισμό που προέρχεται από την Τουρκία”.

Σε αυτό το πλαίσιο, η γειτνίαση των δύο χωρών και η τάση πολλών τουριστών για συνδυασμό προορισμών ευνοούν τη δημιουργία ενός κοινού τουριστικού “προϊόντος”, κάτι το οποίο τόνισε και ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, Mehmet Nuri Ersoy.

“Για τους  περισσότερους επιβάτες κρουαζιέρας που προέρχονται από μακρινούς προορισμούς, όπως Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική και Αυστραλία, η κρουαζιέρα στο Αιγαίο είναι συνυφασμένη με επισκέψεις τόσο σε ελληνικούς όσο και τούρκικους προορισμούς, λόγω της εγγύτητας αλλά και των σχέσεων μεταξύ των προορισμών, όπως έχουν διαμορφωθεί από τα βάθη της ιστορίας” σημειώνει ο κ. Κουμπενάς.

Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο, σύμφωνα με τον κ. Κουμπενά, ότι “ο τρόπος διασκέδασης και οι προτιμήσεις σε φαγητό είναι παρόμοιες στους δύο λαούς” διευκολύνεται η διαμόρφωση κοινού τουριστικού πακέτου και ανάλογων υπηρεσιών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =