αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνεργασία με έναν κολοσσό: Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα εκπαιδεύονται στην ακαδημία της Huawei

Συνεργασία με έναν κολοσσό: Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα εκπαιδεύονται στην ακαδημία της Huawei

Μία νέα συνεργασία ξεκινά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με την Huawei, μέσα από την οποία οι φοιτητές θα μπορούν να εκπαιδευτούν στην ακαδημία του τεχνολογικού κολοσσού.

Η κίνηση της Huawei «καταδεικνύει τη δυναμική της περιοχής, η οποία οδεύει στη μεταλιγνιτική εποχή, στην οποία σημαντικό ρόλο φιλοδοξεί να παίξει το ίδρυμά μας», αναφέρει στην Καθημερινή ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

«Πρόκειται για το πρώτο βήμα. Μέσω της συμφωνίας το πανεπιστήμιό μας προσβλέπει σε περαιτέρω συνεργασίες, όχι μόνο με τη Ηuawei, αλλά και με άλλες εταιρείες τεχνολογίας, προκειμένου να ενισχυθεί η μεταφορά τεχνογνωσίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Θα επιδιώξουμε συνεργασίες με εταιρείες που θα μας βοηθήσουν στην ενίσχυση του ρόλου μας στη μετάβαση της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας στη μετά λιγνίτη εποχή», τονίζει ο κ. Θεοδουλίδης, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή σχεδιάζεται και ένα Green Data Center.

Συγκεκριμένα, με βάση τη συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στον κ. Θεοδουλίδη και τον κ. Chen Qingwei, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Huawei South Balkan Region, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στο διεθνές πρόγραμμα Huawei ICT Academy. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω του Εργαστηρίου Δικτύων και Προηγμένων Υπηρεσιών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του ΑΕΙ, υπό τη διεύθυνση της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μαλαματής Λούτα.

Η Huawei ICT Academy είναι μια μη κερδοσκοπική σύμπραξη της Huawei με εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο και έχει ως στόχο την παροχή γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την πιστοποίηση των φοιτητών, τα οποία έχουν άμεσο αντίκρισμα στη βιομηχανία και στην αγορά εργασίας.

Τα μαθήματα της ακαδημίας θα μπορούν να παρακολουθήσουν φοιτητές του ΗΜΜΥ καθώς και των Τμημάτων Πληροφορικής και Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 2 =