αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Συνήθως σου λένε ότι δεν μπορεί να γίνει, επειδή αυτοί δεν είχαν το θάρρος να προσπαθήσουν»: Ο ιδρυτής του eBay εξηγεί

«Συνήθως σου λένε ότι δεν μπορεί να γίνει, επειδή αυτοί δεν είχαν το θάρρος να προσπαθήσουν»: Ο ιδρυτής του eBay εξηγεί

Τη δική του συμβουλή προς τους νέους επιχειρηματίες, δίνει ο ιδρυτής του eBay, Pierre Omidyar. Για την ακρίβεια, δίνει παραπάνω από μια συμβουλές, μέσα σε ένα βίντεο μόλις 1μισι λεπτού. «Αν είσαι παθιασμένος με κάτι και δουλέψεις σκληρά, θα φτάσεις στην επιτυχία» τονίζει αρχικά ο ίδιος.

Και συνεχίζει: «Αν ξεκινήσεις μια επιχείρηση για να βγάλεις πολλά λεφτά από αυτή, δεν θα πετύχεις. Επειδή αυτός είναι ο λάθος λόγος για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση».

Όπως λέει ο κορυφαίος επιχειρηματίας, είναι απαραίτητο να είσαι παθιασμένος και να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις. Και φυσικά να αφιερώσεις πολλές ώρες στο δημιούργημα σου. Πολλοί θα σου που ότι αυτό που πας να κάνεις «είναι πολύ δύσκολο». Στην πραγματικότητα όμως, πράγματα που μοιάζουν πολύ δύσκολα, είναι τελικά εύκολα. Και το αντίστροφο. Ποτέ δεν ξέρεις από πριν, τι ταιριάζει με τι. Οπότε κάνε ότι έχεις αποφασίσει. Μπορεί να αποτύχεις, αλλά ακόμα και τότε θα έχεις λάβει σημαντική εμπειρία.

Στη συνέχεια, ο Omidyar τονίζει: «Μην αφήσεις ανθρώπους που εκτιμάς και θεωρείς ότι ξέρουν τι λένε, να σου πουν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι. Διότι συνήθως θα σου πουν ότι δεν μπορεί να γίνει, επειδή απλά αυτοί δεν είχαν το θάρρος να προσπαθήσουν».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =