αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυμφωνίες με «γίγαντες» κάνουν τα ΕΛΤΑ για last mile παραδόσεις

Συμφωνίες με «γίγαντες» κάνουν τα ΕΛΤΑ για last mile παραδόσεις

Νέες συμφωνίες με μεγάλους ομίλους, τόσο για τις παραδόσεις δεμάτων σε πελάτες όσο και για την αποστολή αλληλογραφίας και λογαριασμών κλείνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Μετά από τη συμφωνία για τη διανομή των δεμάτων της Amazon ακολούθησαν και άλλες επιχειρήσεις με πιο πρόσφατες την Adidas και την H&M, οι οποίες έχουν έρθει απευθείας είτε μέσω των Ευρωπαίων διακινητών τους σε συμφωνία για διανομή των προϊόντων τους  στην ελληνική επικράτεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η διοίκηση των ΕΛΤΑ βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους ομίλους για την υπογραφή συμφωνιών που θα ενισχύσουν το ρόλο του ομίλου στο λεγόμενο τελευταίο μίλι (lastmile) του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Παράλληλα, η διοίκηση των ΕΛΤΑ ρίχνει το βάρος και στην αποστολή της αλληλογραφίας και των λογαριασμών μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς παρά την στροφή στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς που έχουν μειώσει σημαντικά της συγκεκριμένη αγορά, πολλοί καταναλωτές παραλαμβάνουν ακόμη χάρτινους λογαριασμούς. 

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και μια δικαστική διαμάχη που κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια, γύρω από τον διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ για τη διανομή των λογαριασμών της. Η απόφαση ανέδειξε οριστικά την προσφορά των ΕΛΤΑ ως σύννομη, απελευθερώνοντας την ΕΥΔΑΠ να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό. 

Σύμφωνα με πηγές του ομίλου, η επιστροφή της διανομής και των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ, εντάσσεται στο πλαίσιο των κινήσεων της διοίκησης των ΕΛΤΑ την τελευταία διετία, στην κατεύθυνση παροχής καλύτερων, αξιόπιστων και ανταγωνιστικότερων υπηρεσιών προς τους πελάτες της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 13 =