αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Στόχος να κάνουμε τον ΟΛΘ σημείο αναφοράς στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο»

«Στόχος να κάνουμε τον ΟΛΘ σημείο αναφοράς στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο»

Σημείο αναφοράς στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο, φιλοδοξεί να καταστήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μέσα από ισχυρές συνεργασίες και με σύγχρονες μεθόδους, η πλειοδότρια κοινοπραξία της Deutsche Invest Equity Partners GmbH, της Terminal Link SAS του ομίλου CMA-CGM και της Belterra Investments LTD, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της τελευταίας, η οποία ανήκει στον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη.

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η κοινοπραξία μας είναι εκείνη που πλειοδότησε στον διεθνή διαγωνισμό για τον ΟΛΘ. Αποδεχτήκαμε με τιμή την πρόσκληση του fund DIEP, ενός πανίσχυρου επενδυτικού ομίλου, να συμμετάσχουμε στην κοινοπραξία διεκδίκησης του ΟΛΘ, να συνδιαμορφώσουμε ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης και να διασφαλίσουμε πως η Θεσσαλονίκη και η τοπική κοινωνία θα ωφεληθούν δραστικά από αυτή την μεγάλη επένδυση. Αν και συμμετέχουμε με μειοψηφικό ποσοστό, αισθανόμαστε υπεύθυνοι για την υλοποίηση ενός εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών προγραμμάτων στην Θεσσαλονίκη και τη χώρα” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Belterra Investments.

Όπως υπενθυμίζει η Ημερησία, το κοινοπρακτικό σχήμα των τριών κατέθεσε βελτιωμένη προσφορά ύψους 231,92 εκατ. ευρώ για το 67% του ΟΛΘ, στα οποία προστίθενται οι υποχρεωτικές επενδύσεις, ύψους 180 εκατ. ευρώ, που συμφωνήθηκαν για την επόμενη επταετία και τα αναμενόμενα έσοδα άνω των 170 εκατ. ευρώ του ελληνικού Δημοσίου από τη σύμβαση παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών της ΟΛΘ Α.Ε.). Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται επίσης υπόψη τα αναμενόμενα μερίσματα που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7,22%, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις, μέχρι τη λήξη της παραχώρησης το 2051. Ως αποτέλεσμα, η συνολική αξία της συμφωνίας φτάνει στο 1,1 δισ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 6 =