αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο τραπέζι γενικό lockdown αλά Γαλλία και στην Ελλάδα

Στο τραπέζι γενικό lockdown αλά Γαλλία και στην Ελλάδα

Εάν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα συνεχίσει να υπερβαίνει τα 1.500 έως την Κυριακή, η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα υιοθετήσει ένα lockdown παρόμοιο με αυτό που αποφασίστηκε στη Γαλλία.

Αυτό υποστηρίζει το Euractiv επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πάντως ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει ένα καθολικό lockdown φοβούμενη τις επιπτώσεις στην οικονομία, που έχει ήδη πληγωθεί βαθιά από την πανδμία του νέου κορωνοϊού. 

Τι ακριβώς προβλέπει το γαλλικό lockdown; Από την Παρασκευή οι πολίτες θα επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι τους, με ειδικές άδειες, μόνο για την αγορά βασικών αγαθών, την παροχή ιατρικής βοήθειας και τη σωματική άσκηση για μία ώρα κάθε μέρα. Θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο χώρο εργασίας τους εάν ο εργοδότης τους θεωρεί ότι είναι αδύνατη η τηλεργασία. Τα περισσότερα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Υπενθυμίζεται ότι στην χώρα μας το προηγούμενο 24ωρο κατεγράφησαν 1.547 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ήταν η δεύτερη διαδοχική ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των κρουσμάτων έσπασε το φράγμα των 1.000. Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να καταθέσει στην κυβέρνηση πακέτο προτάσεων ε νέα μέτρα. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − ten =