αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο σφυρί πολυώροφο πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας

Στο σφυρί πολυώροφο πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας

Δύο ακίνητα, το ένα στο κέντρο της Αθήνας και το άλλο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα οποία ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες αναμένεται να αναμετρηθούν με το ηλεκτρονικό σφυρί στις 27 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, τον δρόμο των πλειστηριασμών αναμένεται να ακολουθήσει ένα πολυώροφο κτίριο πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας, για το οποίο έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί στις 27 Ιουλίου εφόσον δε μεσολαβήσει κάποια κίνηση για την αναστολή της διαδικασίας. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η dovalue Greece. Ο πλειστηριασμός, ο οποίος στρέφεται εναντίον της εταιρείας Mega Park αφορά σε ένα ακίνητο, το οποίο εντοπίζεται επί της οδού Αλκιβιάδου στον αριθμό 67 στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα, ενώ να σημειωθεί ότι στην ίδια διεύθυνση εμφανίζεται να είναι και η έδρα της εταιρείας.

Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο επιφάνειας 611,53 τ.μ., στο οποίο έχει ανεγερθεί ένα κτίριο σταθμού οχημάτων με 6 υπόγεια, ισόγειο και 10 ορόφους. Συνολικά το πάρκινγκ εκτιμάται ότι περιλαμβάνει 215 θέσεις στάθμευσης οχημάτων, ενώ στο ισόγειο έχει προβλεφθεί χώρος πλυντηρίου αυτοκινήτων ανεξάρτητος από τις θέσεις στάθμευσης, με επιφάνεια 45,16 τ.μ. ο οποίος όμως δεν λειτουργεί με τη συγκεκριμένη χρήση. Επιπλέον, υπάρχει χώρος αναμονής επιφάνειας 172,71 τ.μ., ενώ η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων γίνεται από την οδό Αλκιβιάδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ακίνητο αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2009 ενώ η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε το 2018.

Το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη επί της Αλ. Σβώλου

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης εντοπίζεται το δεύτερο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται σε μια πολυώροφη οικοδομή, κτισμένη σε ένα οικόπεδο έκτασης 301,82 τ.μ. επί της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου στον αριθμό 34. Πρόκειται για ένα ισόγειο κατάστημα συνολικού εμβαδού 293,10 τ.μ., το οποίο αποτελείται από ενιαίο χώρο, δύο λουτρά και δύο χώρους κουζίνας με είσοδο στη δεξιά πλευρά της προσόψεώς του από την οδό Αλ. Σβώλου, στην πράξη, ωστόσο, διαθέτει 2 προσβάσεις εκατέρωθεν της εισόδου της οικοδομής και έχει επίσης τη δυνατότητα εξόδου στην πίσω πλευρά της οικοδομής, όπου βρίσκεται κλιμακοστάσιο που οδηγεί στο υπόγειο που χρησιμοποιείται από το κατάστημα. Επιπλέον, περιλαμβάνει έναν χώρο μεσοπατώματος επιφάνειας 191 τ.μ., ο οποίος επικοινωνεί με σκάλα με τον χώρο του ισογείου καθώς και με υπόγειο αποθηκευτικό χώρο, εμβαδού 235,40 τ.μ.

Τα παραπάνω ακίνητα, αν και συνιστούν ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, ωστόσο αποτελούν ενιαίο οικονομικό σύνολο και για τον λόγο αυτό βγαίνουν μαζί σε πλειστηριασμό, με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στα 1,08 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το κατάστημα λειτουργεί σαν χώρος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ επισπεύδεται από την Special Financial Solutions για οφειλές του επιχειρηματία Αντώνη Κουίδη. Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο συντήρησης χωρίς ιδιαίτερες φθορές πέραν των συνηθισμένων λόγω χρήσης, ενώ η ποιότητα κατασκευής είναι συνηθισμένη.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 1 =