αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο σφυρί πολυώροφο κτίριο γραφείων στο Χαλάνδρι- Ποια είναι η τιμή εκκίνησης

Στο σφυρί πολυώροφο κτίριο γραφείων στο Χαλάνδρι- Ποια είναι η τιμή εκκίνησης

Μπορεί να διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ωστόσο οι αναρτήσεις στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να βρεθεί ένα κτίριο γραφείων 6 ορόφων στο Χαλάνδρι, το οποίο ανήκε στην ΚΕΡΑΜΟΣ Τεχνική και Οικοδομική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω ακίνητο έχει προγραμματιστεί να βγει-εφόσον στο μεσοδιάστημα δεν υπάρξει κάποια κίνηση για την αναστολή της διαδικασίας-στις 23 Σεπτεμβρίου με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στις 680.000 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas. Ο πλειστηριασμός περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 281 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Νικηταρά στον αριθμό 1, στη θέση ‘Άγιος Γεώργιος του δήμου Χαλανδρίου.

Στο παραπάνω οικόπεδο έχει ανεγερθεί πολυώροφο κτίριο γραφείων, που αποτελείται από υπόγειο και έξι ορόφους (συμπεριλαμβάνεται και το ισόγειο) και το οποίο ειδικότερα αποτελείται από υπόγειο συνολικής επιφάνειας 218,73 τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 87 τ.μ., που στην πραγματικότητα αποτελείται από κλειστό χώρο εισόδου με reception, κεντρικό κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα επιφάνειας 48 τ.μ. και γραφεία επιφάνεια 39 τ.μ., από πρώτο όροφο επιφάνειας 98,38 τ.μ., δεύτερο όροφο 98,38 τ.μ., τρίτο όροφο 98,38, τέταρτο όροφο 98,38 τ.μ. και πέμπτο όροφο συνολικής επιφάνειας 87 τ.μ.

Οι αυθαιρεσίες

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, έχουν γίνει κάποιες αυθαίρετες επεκτάσεις και αλλαγές χρήσης, οι οποίες δεν προβλέπονταν στην οικοδομική άδεια και κατά συνέπεια η συνολική επιφάνεια των νόμιμων τμημάτων γραφείων είναι περίπου 252,99 τ.μ. ενώ των αυθαίρετων τμημάτων και τμημάτων που έχουν αλλάξει χρήση είναι περίπου 314,01 τ.μ., που προσμετρώνται στο 90 % της αξίας νόμιμης ανωδομής.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, είναι άγνωστο εάν έχει γίνει κάποια ενέργεια για την τακτοποίηση των συγκεκριμένων αυθαιρεσιών, οι οποίες διαπιστώθηκαν από προηγούμενες τεχνικές εκθέσεις, περιγραφές και εκτιμήσεις που βασίστηκαν σε εσωτερική αυτοψία ενώ το πρόστιμο υπολογίζεται κατά προσέγγιση στις 50.000 ευρώ. Το κτίριο εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο του Χαλανδρίου ενώ απέχει 9 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Η Νικηταρά είναι μια τυπική εσωτερική οδός μικρής προβολής, ωστόσο το συγκεκριμένο κτίριο έχει σχεδόν γωνιακή θέση αρκετά καλής προβολής με σχετικά εύκολη πρόσβαση σε κεντρικές λεωφόρους, όπως η Κηφισίας ενώ λόγω του σημείου, θεωρείται κατάλληλο για γραφειακή χρήση, όπως σημειώνεται στην τεχνική έκθεση.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =