αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο σφυρί κεντρικό πάρκινγκ στον Πειραιά

Στο σφυρί κεντρικό πάρκινγκ στον Πειραιά

Στη δίνη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει βρεθεί ο πολυεπίπεδος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων Acropole στον Πειραιά, ο οποίος εντάσσεται κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Χαραγκιώνη. Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας και πιο συγκεκριμένα την 1η Απριλίου αναμένεται-εφόσον δε μεσολαβήσει έστω και την τελευταία στιγμή κάποια ενέργεια αναστολής του πλειστηριασμού- να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία ΑΚΡΟΠΟΛ Σταθμοί Αυτοκινήτων ΑΕ με διακριτικό τίτλο ΑΚΡΟΠΟΛ Πάρκινγκ, η οποία είναι συμφερόντων του ομίλου Χαραγκιώνη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δραστηριοποιείται εδώ και αρκετές δεκαετίες στην ανάπτυξη και διαχείριση χώρων στάθμευσης.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,3 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η υπό ειδική εκκαθάριση Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος. Πρόκειται για έναν σταθμό αυτοκινήτων, ο οποίος λειτουργεί κανονικά και διαθέτει συνολικά 177 θέσεις στάθμευσης ενώ βρίσκεται ανατολικά της εισόδου του λιμένα Πειραιά σε κοντινή απόσταση από τον επιβατικό τερματικό σταθμό. Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 881,76 τ.μ., το οποίο διαθέτει πρόσοψη μήκους 24,49μ επί της οδού Αριστείδου και νότια μήκους 14,48μ με την οδό Γούναρη.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο αποτελείται από 3 οριζόντιες ιδιοκτησίες, ήτοι Γκαράζ 1, 2 και 3 ενώ αφορά σε κτίριο που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με οικοδομική άδεια, η οποία εκδόθηκε το 1998. Πρόκειται για συμβατική κατασκευή με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα, οργανισμό πλήρωσης από οπτοπλινθοδομές και επικάλυψη πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτησίες εκτείνονται σε δύο διατηρητέα κτίρια, το ένα εκ των οποίων χωροθετείται στην οδό Δημ. Γούναρη 5 και το δεύτερο στην οδό Αριστείδου 22-24, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα.

Στα διατηρητέα κτίρια έχει γίνει αντιστήριξη και έχουν ανεγερθεί υπόγειο Β, υπόγειο Α, ισόγειο, εννέα όροφοι και δώμα. Το νέο ακίνητο περιέχει κοινόχρηστους χώρους, χώρους δεσμευμένους από την αρχαιολογία, οριζόντιες ιδιοκτησίες γκαράζ και οριζόντιες ιδιοκτησίες- καταστήματα. Η είσοδος στον σταθμό αυτοκινήτων επιτυγχάνεται από τον πρώτο όροφο από την οδό Δημ. Γούναρη και από την οδό Αριστείδου, με ράμπες διέλευσης αυτοκινήτων ενώ το μέγιστο ύψος των επιπέδων του σταθμού είναι περίπου τα 1,85μ.

Συνοπτικά, οι εκτιμώμενες ιδιοκτησίες είναι:

• Γκαράζ 1 υπογείου Β με συνολική επιφάνεια 262,44τμ. (περιλαμβάνει 1 στάση αβελκυστήρα του υπογείου Β). Στην ιδιοκτησία αυτή ανήκει επιφάνεια 73,52τ.μ. δεσμευμένη από την αρχαιολογία

• Γκαράζ 2 – Αριστείδου με συνολική επιφάνεια 902,62τμ (περιλαμβάνει 1 στάση ανελκυστήρα και δώμα)

• Γκαράζ 3 – Γούναρη με συνολική επιφάνεια 690,18τ.μ.

Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2021, η έκθεση αναφέρει ότι εξωτερικά το κτίριο φαίνεται να είναι τυπικής συντήρησης και σε κατάσταση ανάλογη της παλαιότητάς του. Η τιμή εκκίνησης με βάση την αγοραία αξία έχει τεθεί στα 2,3 εκατ. ευρώ δηλαδή 13.000 ευρώ ανά θέση στάθμευσης. Τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα αποτελέσματα ο κύκλος εργασιών της ΑΚΡΟΠΟΛ Πάρκινγκ στην οποία ανήκει ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης στον Πειραιά, διαμορφώθηκε το 20202 στα 51.208 ευρώ έναντι 60.911 ευρώ το 2019, την ίδια στιγμή που οι ζημιές διευρύνθηκαν στα 227.754 ευρώ έναντι ζημιών 198.234 ευρώ το 2019.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + one =