αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο σφυρί το διαμέρισμα του Mr. Raxevsky στο Καστρί

Στο σφυρί το διαμέρισμα του Mr. Raxevsky στο Καστρί

Μήνας πλειστηριασμών και ο Απρίλιος καθώς, μέχρι στιγμής, έχουν δρομολογηθεί να διενεργηθούν 1970 μέχρι τα τέλη του μήνα. Η λίστα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και “ηχηρά” σφυριά, τα οποία αφορούν γνωστά ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής ζωής. Αντιμέτωπο με το σφυρί του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού βρίσκεται ακίνητο του Γιώργου Μουρτζούχου, συνιδρυτή και επικεφαλής της γνωστής εταιρείας γυναικείας ένδυσης Raxevsky καθώς και του γιου του Αχιλλέα Μουρτζούχου-Ραξεύσκη.

Το brand Raxevsky, το οποίο επί αρκετές δεκαετίες συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα πιο αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα γυναικείας μόδας στην ελληνική αγορά, άρχισε να διαγράφει μια πτωτική πορεία κατά την προηγούμενη δεκαετία, απόρροια εν μέρει και της ελληνικής κρίσης χρέους, η οποία συρρίκνωσε σε μεγάλο βαθμό την ζήτηση για branded ρούχα και αξεσουάρ. Η εταιρεία, η οποία τις “καλές εποχές” διέθετε ένα διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από αίτημα που κατατέθηκε το 2019, κατάσταση στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα.

Στις 27 Απριλίου αναμένεται να διενεργηθεί πλειστηριασμός για ένα διαμέρισμα-οριζόντια ιδιοκτησία, η οποία αποτελείται από υπόγεια αποθήκη και ισόγειο και είναι μέρος ενός κτιριακού συγκροτήματος το οποίο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 2.055,9 τ.μ., το οποίο εντοπίζεται στο Καστρί της Νέας Ερυθραίας. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 780.000 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas. Το ακίνητο φέρει μια σειρά από βάρη, όπως προσημείωση υποθήκης 2,6 εκατ. ευρώ υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας (η οποία απορροφήθηκε από την Alpha Bank) και υποθήκη 6,023 εκατ. ευρώ υπέρ της ΑΑΔΕ. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακίνητα της οικογένειας Μουρτζούχου έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα των πλειστηριασμών καθώς το καλοκαίρι του 2021 είχαν διενεργηθεί πλειστηριασμοί για έναν αριθμό ακινήτων στην Πάτρα, οι οποίοι, ωστόσο, ανακηρύχθηκαν άγονοι.

Στις 13 Απριλίου αναμένεται να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί εκ νέου για το διατηρητέο κτίριο στην οδό Μητροπόλεως, το οποίο ανήκε στην γνωστή επιχείρηση υφασμάτων Χυτήρογλου σε μια προσπάθεια να βρεθεί ενδιαφερόμενος πλειοδότης. Η τιμή εκκίνησης ανέρχεται στα 3,726 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η dovalue. Πρόκειται για μια διώροφη οικοδομή, η οποία αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 425 τ.μ., ισόγειο μεγάλου ύψους επιφάνειας 425 τ.μ., μεσώροφο εμβαδού 247 τ.μ., πρώτο όροφο εμβαδού 425 τ.μ., ο οποίος περιλαμβάνει κουζίνα, χώρο γραφείου, χώρο εκθεμάτων και μία ενιαία αίθουσα και δώμα. Να σημειωθεί ότι στο ισόγειο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας και επομένως ο χώρος έχει διαμορφωθεί ως ενιαίο κατάστημα με είσοδο από την συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Χριστοπούλου. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το κτίριο αναγέρθηκε κατά τη δεκαετία του 1930 και λειτουργούσε ως εμπορικό κατάστημα της Χυτήρογλου ΑΕΒΕ, ενώ ο φέρων οργανισμός του είναι μεικτού τύπου (φέρουσα λιθοδομή και οπλισμένο σκυρόδεμα).

Με υπουργική απόφαση του 1998 το κτίριο χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έχουν καθοριστεί ειδικοί όροι δόμησης, καθώς θεωρείται ότι αποτελεί σημαντικό δείγμα αρχιτεκτονικής της μεταβατικής περιόδου από τον ύστερο νεοκλασικισμό προς τον μοντέρνο κίνημα. Τέλος, επισημαίνεται ότι αν και το κτίριο έχει κατασκευαστεί κατά τη δεκαετία του 1930, λαμβάνοντας υπόψη την καλή κατάσταση συντήρησης του ακινήτου βάσει εξωτερικής αυτοψίας, θεωρείται παλαιότητας 20 ετών.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 18 =