αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Στο σφυρί» βγαίνει το συγκρότημα εξοχικών κατοικιών του Δ. Κοντομηνά

«Στο σφυρί» βγαίνει το συγκρότημα εξοχικών κατοικιών του Δ. Κοντομηνά

Τρεις ξενοδοχειακές μονάδες και ένα παραθαλάσσιο συγκρότημα εξοχικών κατοικιών αναμένεται να αναμετρηθούν με το ηλεκτρονικό σφυρί μέσα στους επόμενους μήνες. Τα ακίνητα, που κατέληξαν στην περιπέτεια της εκποίησης λόγω της αδυναμίας των ιδιοκτητών τους να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Στις 22 Φεβρουαρίου αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο δύο ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων στην Κρήτη, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια του εκλιπόντος εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη.

Αν και τα εν λόγω ακίνητα πέρασαν το κατώφλι της πλατφόρμας το 2021, ωστόσο η διαδικασία είχε τεθεί σε αναστολή.

Το Sunshine Crete Beach στη Σητεία

Το ακριβότερο εξ αυτών αφορά στο ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων Sunshine Crete Beach, το οποίο αναπτύσσεται επί της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας-Σητείας και λειτουργεί κατά τη θερινή περίοδο (Ιούνιο με Οκτώβριο). Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της Ακτή Α.Ε. ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 12 εκατ. ευρώ.

Η τουριστική μονάδα αποτελείται από το κύριο κτίριο και μερικούς επιμέρους μικρότερους κτιριακούς όγκους με τη συνολική επιφάνεια των εγκαταστάσεων να είναι 17.392 τ.μ. ενώ το κύριο κτίριο χωροθετείται στη βόρεια πλευρά της έκτασης. Το ξενοδοχείο, το οποίο έχει συνολικά δυναμικότητα 217 δωματίων, διαθέτει 2 πισίνες και mini water park ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την παραλία Ψαροπούλα, στην οποία έχει τοποθετήσει ξαπλώστρες.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, τέθηκε σε λειτουργία το 1989 και ανακαινίσθηκε κατά το διάστημα 2011-2012 ενώ σύμφωνα με τους πιστοποιημένους εκτιμητές, τον Μάιο του 2023 προβλέπονται έσοδα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ από τη δραστηριότητά του, τα οποία θα αυξηθούν σε 4,2 εκατ. ευρώ μέχρι τον Μάιο του 2026.

Η συμπληρωματική μονάδα Sunshine Crete Village

Το δεύτερο ακίνητο αφορά στο τεσσάρων αστέρων Sunshine Crete Village, το οποίο συνδέεται με υπόγειο μονοπάτι με το Sunshine Crete Beach, με το οποίο διαθέτει και ορισμένες κοινές λειτουργίες. Το συγκεκριμένο κατάλυμα αποτελείται από ένα κύριο κτίριο και δύο συγκροτήματα, το Village A, το οποίο περιλαμβάνει 4 τριώροφα κτίρια και το Village B, που περιλαμβάνει 2 διώροφα κτίρια ενώ συνολικά έχει δυναμικότητα 107 δωματίων. Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της εταιρείας Πεζάκι Τουριστικές, Ξενοδοχειακές και Τεχνικές Επιχειρήσεις, ενώ η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 4 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι επισπεύδουσα και στους 2 πλειστηριασμούς είναι η DV01 Asset Management για λογαριασμό της Optima Bank.

Τα παραπάνω δεν είναι τα μοναδικά περιουσιακά στοιχεία, που άφησε πίσω του ο εφοπλιστής Αντώνης Λελάκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2012 σε ηλικία 76 ετών, τα οποία έχουν οδηγηθεί στον δρόμο της ηλεκτρονικής εκποίησης. Πριν από μερικούς μήνες πέρασε σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς μια ημιτελής ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία της Αγίας Φωτιάς επίσης στη Σητεία, τον τόπο καταγωγής του εφοπλιστή.

Το τετράστερο Tsilivi Beach Hotel στη Ζάκυνθο

Αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να βρεθεί στις 18 Ιανουαρίου –εφόσον δεν υπάρξει κάποια κίνηση για την αποτροπή της διαδικασίας– το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα Tsilivi Beach Hotel στην Ζάκυνθο, το οποίο έχει  δυναμικότητα 173 δωματίων και 330 κλινών ενώ η περίοδος λειτουργίας του είναι από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Στην εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα τύπου all-inclusive resort, το οποίο αποτελείται από τετραώροφο κτίριο, δύο τριώροφα με σοφίτα, κτίριο εστιατορίου και δύο κύριες πισίνες. Οι εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις αναπτύσσονται σε μια έκταση 10.368 τ.μ. και περιλαμβάνουν 3 κτίρια επιφάνειας 2.460 τ.μ.,, 984,78 τ.μ. και 1.494,66 τ.μ. αντίστοιχα.

Το ξενοδοχείο δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 1979 ανακαινίστηκε ριζικά το 1989, το 1998 και το 2010 ενώ το 2001 πραγματοποιήθηκε επέκταση με 105 νέα δωμάτια. Διαθέτει τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια με θέα στην πισίνα και στη θάλασσα, εστιατόριο και bar ενώ έχει άμεση πρόσβαση στην παραλία Τσιλιβή, η οποία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

Να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 8,78 εκατ. ευρώ.

Το παραθαλάσσιο κτήμα με εξοχικές κατοικίες του Δ. Κοντομηνά

Εκτός, όμως, από τα παραπάνω τουριστικά, στη δίνη των πλειστηριασμών έχει βρεθεί και το μεγάλο κτήμα με συγκρότημα κατοικιών στη θέση Σκάλωμα στο Μετόχι Αργολίδας, που ανήκε στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2022.

Με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ πρόκειται για ένα ακίνητο το οποίο έχει χαρακτηριστεί σαν επίγειος παράδεισος, λόγω της απαράμιλλης φύσης που το περιβάλλει και της θέας προς το νησί της Ύδρας.

Το σημείο που εντοπίζονται οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από το Porto Hydra Village και το Barceló Hydra Beach, τα οποία αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης ενώ βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων ανατολικά της Ερμιόνης.

Στο πρώτο οικόπεδο έκτασης 300.642 τ.μ., το οποίο αποτελεί και το κεντρικό τμήμα του συνόλου των γηπέδων, έχουν ανεγερθεί 4 κτίρια εκ των οποίων τα 2 είναι κατοικίες με επιφάνειες 168,75 τ.μ. και 127,87 τ.μ. αντίστοιχα, το 1 αποθήκη και το άλλο αντλιοστάσιο.

Στο δεύτερο οικόπεδο, έκτασης 73.104 τ.μ., το οποίο διαθέτει παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 580 μέτρων, έχουν ανεγερθεί 5 κτίρια εκ των οποίων τα 3 αποτελούν κατοικίες και τα άλλα 2 χρησιμοποιούνται ως βοηθητικοί χώροι και αποθήκη.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία των πλειστηριασμών, η οποία επισπεύδεται από την Eurobank, στρέφεται εναντίον της εταιρείας Ελληνικές Ξενοδοχειακές και Γεωργικές Επιχειρήσεις Garden Beach, η οποία συστάθηκε το 1967 και φέρεται να έχει έδρα στο 40,2ο χιλιόμετρο της Αττικής οδού και Μεσογείων, στη διεύθυνση δηλαδή που κάποτε στέγαζε το αρχηγείο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Δημήτρη Κοντομηνά.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 3 =