αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Στοχεύεις» με την κάμερα του κινητού σου και μεταφράζεις live τα ιαπωνικά. Η Google τα κάνει τόσο απλά

«Στοχεύεις» με την κάμερα του κινητού σου και μεταφράζεις live τα ιαπωνικά. Η Google τα κάνει τόσο απλά

Η Google έχει βαλθεί να κάνει τις μεταφράσεις όσο πιο απλές και γρήγορες γίνεται. Και τα έχει καταφέρει. Τώρα λανσάρει ακόμα μια δυνατότητα. Μπορείς να μεταφράσεις μια Ιαπωνική λέξη live, απλά «στοχεύοντας» με την κάμερα του κινητού σου πάνω της. Αν για παράδειγμα, είσαι σε ένα εστιατόριο και θες να μεταφράσεις ένα μενού, απλά στρέφεις πάνω του την κάμερα και οι λέξεις… μεταφράζονται αμέσως στα Αγγλικά.

Μέχρι τώρα υπήρχε η εν λόγω δυνατότητα, αλλά η μετάφραση μπορούσε να γίνει μόνο μέσω φωτογραφίας (αυτό δεν είναι εντυπωσιακό δηλαδή;). Η όλη διαδικασία γίνεται μέσα από την εφαρμογή Word Lens. Η οποία είναι διαθέσιμη τόσο σε συσκευές iOS όσο και σε Android.

Η πολλά υποσχόμενη εφαρμογή, έχει αναπτυχθεί από την Quest Visual. Η οποία εξαγοράστηκε από την Google το 2014 με σκοπό να αναπτύξει τρόπους live μεταφράσεων. Όπως σημειώνει το TechCrunch, η Google δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το πεδίο και είναι πολύ πιθανό σύντομα να δούμε και «ζεύγη μεταφράσεων» μεταξύ άλλων γλωσσών. Το σίγουρο είναι ότι στο (όχι και τόσο μακρινό μέλλον) οι μεταφράσεις θα γίνονται live, γρήγορα και σωστά. Τόσο απλά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 5 =