αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτοιχεία Εργάνη: Αυτός είναι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα

Στοιχεία Εργάνη: Αυτός είναι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα

Αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας καθώς και του αριθμού των μισθωτών εργαζομένων, αλλά μείωση του μέσου μισθού και διατήρηση ενός σημαντικού ποσοστού εργαζομένων σε πολύ χαμηλά μισθολογικά κλιμάκια, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την ελληνική αγορά εργασίας το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα από τις ετήσιες καταστάσεις προσωπικού του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας, που απασχολούν εργαζομένους με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, όπως αυτά κατατέθηκαν ηλεκτρονικά κατά το διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου και αποτελούν την ακτινογραφία της εγχώριας αγοράς. Και όπως φαίνεται, το 2019, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 78.391 θέσεις εργασίας, οι επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 7.899, ενώ περισσότεροι από 165.000 εργαζόμενοι μετατοπίστηκαν από τα χαμηλά σε υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια, με αποτέλεσμα σχεδόν ένας στους τρεις να αμείβεται με έως 700 ευρώ.

Βέβαια, ο μέσος μισθός μειώθηκε σε 1.046,2 ευρώ μεικτά, έναντι 1.071,9 ευρώ το 2018, γεγονός που δείχνει ότι υπήρξε συμπίεση στα υψηλότερα εισοδήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + twenty =