αρχικηVIRALΣτη Χαλκιδική στήνεται ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος της Ελλάδας

Στη Χαλκιδική στήνεται ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος της Ελλάδας

Τη δυνατότητα να διανύουν μία απόσταση άνω των 20 χλμ. με το ποδήλατό τους θα έχουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκιδικής μόλις ολοκληρωθεί το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ της ενοποίησης του παραλιακού μετώπου του δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, από τη Νέα Ηράκλεια μέχρι τη Νέα Ποτίδαια.

Ειδικότερα, το ενιαίο παραλιακό μέτωπο θα έχει μήκος 24 χλμ. και θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ενιαίο ποδηλατόδρομο αντίστοιχου μήκους ο οποίος μόλις ολοκληρωθεί θα αναδειχθεί στον μακρύτερο της Ελλάδας.

Ο ποδηλατόδρομος θα «τρέχει» παράλληλα με τις πεζοδρομήσεις, αποτελώντας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής έναν χώρο άθλησης και προώθησης των «πράσινων» μετακινήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα συνολικά 24 χλμ. της παράκτιας ζώνης, τα 19 χλμ. έχουν ήδη δρομολογηθεί, ενώ τα υπόλοιπα πέντε βρίσκονται σε διαδικασία μελετητικής ωρίμανσης.

Πέρα από τον ποδηλατόδρομο, το πρότζεκτ περιλαμβάνει, επίσης, τη δημιουργία ειδικών διαδρόμων κίνησης, διαβάσεις, ράμπες, γραμμές όδευσης τυφλών, θέσεις στάσης και θέασης, φυτεύσεις κ.α.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =