αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτην 9η θέση του τελικού του Chivas Venture κατατάχτηκε η ελληνική startup Ladd//Roller

Στην 9η θέση του τελικού του Chivas Venture κατατάχτηκε η ελληνική startup Ladd//Roller

Ποσό ύψους $7.600 συγκέντρωσε η ελληνική startup Ladd//Roller μέσω της παγκόσμιας online ψηφοφορίας του κοινού στο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture, που χρηματοδοτεί με $1 εκατ. την επόμενη γενιά startups που στοχεύουν και στο επιχειρηματικό αλλά και στo κοινωνικό έργο. Η Ladd//roller συγκέντρωσε 4.820 ψήφους, που την έφεραν στην 9η θέση στην κατάταξη της παγκόσμιας ψηφοφορίας ανάμεσα σε 30 φιναλίστ από όλο τον κόσμο, σημειώνοντας μια ακόμη επιτυχία λίγο πριν το μεγάλο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Los Angeles.

Όπως προβλέπει η διαδικασία του Chivas Venture, 30 από τα πιο δυναμικά startups παγκοσμίως διαγωνίστηκαν για ένα μερίδιο επί των αρχικών $250.000 της χρηματοδότησης μέσω ψηφοφορίας κοινού που είχε διάρκεια 5 εβδομάδων. Στην ψηφοφορία συμμετείχε η ελληνική Ladd//roller, με αντικείμενο το σχεδιασμό και την παραγωγή ηλεκτροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου ορθοστάτησης, που στόχο έχει να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες να σταθούν όρθιοι. Ο Μάριος – Έρμης Πετρωτός, συνιδρυτής της Ladd//roller είπε: «Μέσω του διαγωνισμού Chivas Venture, που δίνει έμφαση και προτεραιότητα σε επιχειρήσεις με διακριτό κοινωνικό αντίκτυπο, θα ενισχυθεί η δυνατότητά μας να προβάλουμε το πρωτοποριακό μας αναπηρικό αμαξίδιο σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος μας είναι η επίλυση των καθημερινών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα ώστε να συντελέσουμε στη σαφή βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.»

Το μεγαλύτερο μερίδιο χρηματοδότησης μέσω της παγκόσμιας online ψηφοφορίας, ύψους $53.824, έλαβε η startup WeaRobot από το Μεξικό, η οποία δημιουργεί εξειδικευμένους ρομποτικούς σκελετούς για την υποστήριξη όσων υποφέρουν από μυϊκά περιοριστικές ασθένειες.

Η αρχική χρηματοδότηση έχει παράσχει πολλές ευκαιρίες στους φιναλίστ του Chivas Venture: Ο φιναλίστ iDrop Water από την Νότια Αφρική έχει ήδη καταφέρει και προσφέρει αειφόρο, καθαρό νερό σε 3.500 μαθητές χάρη στη χρηματοδότηση του Chivas Venture που έχει λάβει μέχρι στιγμής.

Οι start-ups που θα κερδίσουν τα υπόλοιπα $750.000 του κεφαλαίου του $1 εκατ. του Chivas Regal, θα επιλεχθούν στον πολύαναμενόμενο τελικό του Chivas Venture στο Λος Άντζελες στις 13 Ιουλίου. Ακολουθώντας μια σειρά από προημιτελικές και ημιτελικές φάσεις παρουσιάσεων που θα μειώσουν τους φιναλίστ από τριάντα σε πέντε, οι φιναλίστ θα έχουν μόλις πέντε λεπτά ο καθένας, για να εντυπωσιάσουν μια επιτροπή κριτών ζωντανά, μπροστά στο κοινό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − fourteen =