αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣτην Ξάνθη χτυπά η «καρδιά» της ρομποτικής: Έρχεται το πανελλήνιο FIRST LEGO League

Στην Ξάνθη χτυπά η «καρδιά» της ρομποτικής: Έρχεται το πανελλήνιο FIRST LEGO League

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης με το Xanthi TechLab και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συνδιοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά έρχεται στη Ξάνθη!

Αποκλειστικός διοργανωτής του FIRST LEGO League για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που στόχο έχει την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας.

Το FIRST LEGO League που για τη φετινή σχολική χρονιά 2017 – 2018 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, έχει τίτλο «HYDRODYNAMICS» και προκαλεί περισσότερα από 300,000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να μάθουν τα πάντα για το νερό και την χρήση του. Εκεί , οι μικροί μας φίλοι λειτουργώντας ως μικροί μηχανικοί και επιστήμονες καλούνται να λύσουν προβλήματα και να σκεφτούν ιδέες. Ποιες οι χρήσεις του νερού, πώς μπορούμε να το κινήσουμε και ποια τα οφέλη μας από αυτό; Τι μπορεί να κάνει η δύναμη της ροής και που χρησιμοποιείται είναι μερικά από τα ερωτήματα που τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν μέσα από την ομαδική δουλειά.

Η έναρξη του φετινού διαγωνισμού πραγματοποιείται τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2018 με προκριματικούς σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Κρήτη & Ξάνθη. Από τις ομάδες που συμμετέχουν, το 1/3 θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Στον προκριματικό διαγωνισμό της Ξάνθης , που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο “Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ “ Φίλιππος Αμοιρίδης” , διαγωνίζονται 23 ομάδες από Ορεστιάδα, Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα και τις γύρω περιοχές , όπου φέτος θα διαλέξουν και θα λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

Με εφαρμογή σε πολλούς τομείς και με πολλά οφέλη, η ρομποτική αποτελεί το μέλλον και επειδή το μέλλον ανήκει στα παιδιά , ευχόμαστε απλά για ακόμη μια χρονιά καλή επιτυχία σε όλους!

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ “Φίλιππος Αμοιρίδης”

Ώρα προσέλευσης: 10:00π.μ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + eighteen =